Prvoplasirana Crvena zvezda  u okviru 30.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Rajko Mitić’’ dočekuje gradskog rivala, ekipu Zemuna. Tradicija i kvalitet su u potpunosti na strani domaćina, ali su Zemunci jesenas dobro namučili crveno-bele, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Ekipa Crvene zvezde trenutno zauzima 1.mesto na tabeli sa 74 osvojena boda na svom kontu. U prethodnom kolu crveno-beli su na gostovanju u Lučanima savladali ekipu Mladosti, a rezultat je bio 2:5. Ekipa Zemuna trenutno zauzima 10.mesto na tabeli sa 35 osvojenih bodova na svom kontu. U prethodnom kolu zeleno-plavi su na svom stadionu podelili bodove sa ekipom kruševačkog Napretka, a rezultat je bio 1:1.

Dva tima su ove sezone već odigrala jedan susret, a meč u Zemunu završen je pobedom Crvene zvezde rezultatom 0:1(0:0). Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je doskorašnji napadač crveno-belih Ričmond Boaći u finišu ovog susreta. Ako posmatramo rezultate prethodnih 25 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) Crvena zvezda je bila daleko uspešnija sa 19 pobeda, uz šest remija i bez poraza.


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru domaćina sve je podređeno ostvarenju maksimalnog učinka uoči početka plej-ofa i stvaranju što veće bodovne prednosti uoči odlučujućih mečeva za osvajanje titule. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je pozvao navijače da podrže ekipu u ključnim mečevima:

’’Ovo je poslednja utakmica regularnog dela. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i podrže nas, pošto ulazimo na ciljni pravac. Dolazi nam protivnik za kojeg bez nekog velikog preterivanja mogu da kažem da je hit ovog prolećnog dela prvenstva. Zemun od prošle polusezone i ove nema baš puno dodirnih tačaka. Da se računaju samo prolećni bodovi, Zemun bi bio u vrhu tabele. To je ekipa koja ima izuzetno dobre pojedince, igrače koji su se vratili iz inostanstva. Igraju dobar, disciplinovan, agresivan fudbal. Interesantno je i da bolje rezultate postižu na strani nego kod kuće. Imaju jako dobru ekipu, to i pokazuju na terenu i uvek igraju za gol više. Bilo bi nekorektno ne spomenuti da izuzetno cenim Milana Milanovića i njegov rad, stručnjak koji se dokazao u srpskom fudbalu, trener od kojeg mi mlađi možemo da naučimo. Mi ćemo se spremiti kao što se spremamo i za sve utakmice, daćemo sve od sebe. Moramo da izađemo i budemo ono što jesmo, nadam se da će nam i vreme biti naklonjeno za jednu lepu fudbalsku predstavu. Neću moći da računam na Stojkovića koji ima parne kartone. Videćemo kakva je situacija sa Krstičićem, u trenažnom je procesu, ali videćemo. Vujadin je sve bolje, nadam se da će vrlo brzo i on biti u konkurenciji za prvi tim. Sve nas je obradovalo i to što je Mičel Donald počeo sa nama da trenira, i njega očekujemo da konkuriše za tim posle ove utakmice. Osim toga nemamo više kadrovske probleme. Doduše, juče smo imali trening oporavka, a danas ćemo još videti kakva je situacija. Nećemo kalkulisati povodom žutih kartona. Iskreno, ni ne znam kojim igračima preti opasnost. Spremaćemo se na najbolji mogući način. Razmišljamo samo o Zemunu, druge utakmice su daleko.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze sa ambicijom da naprave iznenađenje i pokažu da su zasluženo u sredini tabele elitnog ranga. Zanimljivo je da je čak devet prvotimaca zemunskog tima u nekom trenutku nosilo dres Crvene zvezde. Nekadašnji kapiten crveno-belih Pavle Ninkov istakao je da očekuje dobar meč i dobru partiju mlađih saigrača:

’’Utakmica na Marakani je najveća svetinja za fudbalera, igrao za Zvezdu ili protiv nje. Očekujem dobar meč i da se neko od mlađih igrača iz našeg tima nametne, ovakvi dueli su idealna prilika za stvaranje asova.’’

Još jedan od bivših istaknutih prvotimaca Crvene zvezde, danas prvotimac Zemuna, Nikola Petković,  istakao je u svojoj izjavi za medije da je čudan osećaj igrati protiv svog bivšeg kluba, ali da je to fudbal:

’’Biće uzbudljivo, osećaj je čudan, ali takav je fudbal. Čeka nas lep teren, navijači Delije i Taurunumi, sjajna atmosfera. Možemo da se nadamo povoljnom ishodu, Zvezda igra najlepši fudbal u državi, ali i mi smo u dobroj formi. Jedno je sigurno, pre i posle susreta rado ću se pozdraviti sa velikim prijateljima Filipom Stojkovićem i Nenadom Milijašem.’’

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda odlučila je da ulaz na meč između crveno-belih i Zemuna bude besplatan.

Meč 30.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Zemuna igra se danas, u četvrtak 05.aprila 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com