Aktuelni šampion Partizan u okviru 30.kola Super lige Srbije na svom stadionu u Humskoj dočekuje goste iz Čačka, ekipu Borca. Uloga apsolutnog favorita svakako pripada domaćinu, ali su bodovi podjednako važni za obe ekipe, pa treba očekivati veliku borbu i zanimljiv meč.

Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.meszo na tabeli sa 62 osvojena boda na svom kontu. U prethodnom kolu crno-beli su na gostovanju u Bačkoj Palanci savladali ekipu OFK Bačka, a rezultat je bio 1:2. Ekipa Borca trenutno zauzima 14.mesto na tabeli sa 23 osvojena boda na svom kontu. U prethodnom kolu Čačani su na svom terenu savladali ekipu šabačke Mačve, a rezultat je bio 2:0.

Dva tima su već odigrala jedan susret tokom aktuelne sezone, a meč u Čačku završen je pobedom beogradskog tima rezultatom 1:2(0:0). Strelac pogotka za domaći tim bio je Mateus Lima Kruz, dok su strelci za Partizan bili Leandre Tavamba i Zoran Tošić. Ako posmatramo rezultate prethodna 34 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 29 pobeda, uz 3 remija i 2 poraza. Zanimljivo je da su Čačani jedini prvenstveni trijumf ostvarli na svom terenu  još u sezoni 2008/09 kada je rezultat bio 1:0, a da su u Humskoj slavili samo u meču Kupa Srbije u sezoni 2012/13 kada je rezultat bio 1:2.Crno-beli su poslednjih šest duela rešili u svoju korist, uz gol-razliku 13:4.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Domaći tim ovog proleća postiže odlične rezultate, a cilj je da se ostvari maksimalan učinak uoči podele bodova i večitog derbija koji se igra već u prvom kolu doigravanja. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je tom prilikom istakao da je njegov tim u dobroj formi, kao i protivnički:

’’Mislim da nas sutra čeka dobar meč. Obe ekipe se nalaze u dobrom momentu, u dobroj formi. Borac dolazi posle dve pobede, mi imamo pet uzastopnih. Očekujem čvrstu, borbenu, ofanzivnu utakmicu. Nadam se da će publika uživati. Imamo Jevtovića i Ostojića van stroja. Jevtović je prekjuče na treningu dobio udarac u glavu, ima lakši potres mozga. Ali, ekipa se zaista nalazi u dobrom trenutku, igramo dobro, čvrsto, agresivno. Ulazimo u završnu fazu spremni i sa željom da ostvarimo naše ciljeve.’’

On se potom osvrnuo i na situaciju da nekolicina igrača crno-belih ima po tri žuta kartona, pa bi svaki naredni značio suspenziju pred večiti derbi:

’’Što se tiče situacije sa žutim kartonima, pre deset godina sam isto imao situaciju gde smo mogli da biramo da li da igrači igraju derbi ili prethodnu utakmicu, protiv Vojvodine. Ja sam se opredelio za Vojvodinu, otišao na odmor sa tri boda razlike, što mi je bila i namera. Posle sam trpeo velike kritike što nisam ostavio te igrače. Tako se i ovaj put namešta situacija da su igrači pred suspenzijom. Sada po tri kartona imaju levi bek Miletić, Pantić i Đorđe Jovanović. Stojković sutra čisti kartone. Videćemo šta nas interesuje za te igrače, odlučićemo danas. Braniće Jovičičić. Mare je pokazao i svaki dan pokazuje na treninzima da zaslužuje da brani. Nema problema, nema straha, brani bez problema, sigurni smo da je spreman za utakmicu. Mirni smo što se tiče pozicije golmana.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru gostiju vlada veliki optimizam, a pred meč sa Partizanom niko ni ne pomišlja na ’’belu zastavu’’. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba čačanskog tima Vladimir Stanisavljević koji je istakao da se njegv tim neće isključivo braniti i da su u opticaju sva tri ishoda:

’’Ne slažem se sa ocenom da u utakmici sa Partizanom ništa ne možete izgubiti. U igri su uvek sva tri znaka, a iznenađenja sastavni deo fudbala. Ne pomišljamo da pretimo domaćinu, nismo to činili ni uoči prethodna dva duela protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak, OFK Bačke i Mačve. Aktuelni su ideja, ali i ogromna želja da u sličnom raspoloženju istrčimo na teren stadiona u Humskoj. Očekujem hrabru i bespoštednu borbu mojih igrača sa posebnim akcentom na duple straže za Ožegovića i Tavambu. Nećemo da se branimo i oslanjamo isključivo na kontranapade. Uostalom, nije to model igre koji pokušavamo da uvežbamo i realizujemo u plej-ofu.’’

Prvotimac čačanskih ’’zebri’’ i nekadašnji fudbaler Partizana, Filip Knežević, istakao je da njegov tim uz određenu dozu sportske sreće može do sva tri boda:

’’Podrazumeva se da imamo uz sebe nezaobilazan faktor, sportsku sreću. Istina, potrebno je zaista mnogo toga kako bi se složile sve kockice, ali ako želimo da osvojimo bodove zašto bismo isključili takvu mogućnost. Pokazali smo da možemo, forma je u usponu, sve je moguće, pa i naša pobeda kao veliko iznenađenje.’’

Ulaz na stadion će biti slobodan, uz obavezno preuzimanje ulaznica na blagajnama. Na dan odigravanja utakmice blagajne će biti otvorene od 10:00 časova, a jedna osoba može preuzeti najviše četiri besplatne ulaznice.

Meč 30.kola Super lige Srbije između Partizana i Borca igra se danas, u četvrtak 05.aprila 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović