Prvi meč 29.kola Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Rad na Banjici dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca. Dva tima u aktuelnoj sezoni imaju različite ambicije, ali su im bodovi jednako važni za ostvarenje ciljeva koji su zacrtani, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Ekipa Rada trenutno zauzima pretposlednje 15.mesto na tabeli, a na svom kontu ima 21 osvojen bod. U prethodnom kolu ’’građevinari’’ su u Subotici pretrpeli poraz od ekipe Spartak Ždrepčeva krv rezultatom 2:0. Ekipa Voždovca trenutno zauzima 6.mesto na tabeli, a na svom kontu ima 43 osvojena boda. U prethodnom kolu ’’zmajevi’’ su na svom stadionu savladali ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 2:1.

Dva tima su već odigrala jedan susret tokom aktuelne sezone, a Voždovac je kao domaćin slavio rezultatom 3:0(1:0). Strelac sva tri pogotka za ’’zmajeve’’ na tom susretu bio je Dejan Georgijević. Ako posmatramo rezultate prethodnih 14 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2017) ekipa sa Dušanovca je bila nešto uspešnija sa 7 pobeda, uz 2 remija i 5 poraza. Zanimljivo je da je od poslednjih pet susreta ekipa Voždovca u svoju korist rešila čak četiri, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.


FOTO: fkrad.rs

U taboru domaćina svi su svesni važnosti ove utakmice, pa bez obzira na snagu rivala očekuju osvajanje sva tri boda. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i prvotimac ’’građevinara’’ Nenad Marinković, nekadašnji igrač Voždovca:

’’Očekuje nas teška utakmica, ali nismo u situaciji da biramo protivnike. Mi ćemo u svakoj utakmici probati da pobedimo, jer nam samo ta pobeda znači nešto u situaciji u kojoj smo trenutno. Voždovac je jedna ozbiljna ekipa, poznajem te igrače, rukovodstvo kluba, trenera, bio sam tamo, ali mi nemamo izbora. Pritisak je kod nas prisutan, naravno, ali navikli smo na taj pritisak. Nadam se i očekujem osvajanje sva tri boda.’’

I njegov saigrač, iskusni Nikola Ignjatijević, debitovaće za ’’građevinare’’ nakon oporavka od povrede. On je u svojoj izjavi istakao da se nada pobedi i da će dati svoj maksimum da tako bude:

’’Rad je ekipa koja igra lep fudbal, poznata po omladinskoj školi i mladim igračima. Nadam se da će spoj mladosti i iskustva dovesti do toga da u petak pobedimo ekipu Voždovca. Ja se dobro osećam, lepo je kada se vratite iz povrede i trenirate sa ekipom. To je sada sve prošlost, na meni je da odigram svoju prvu utakmicu za ekipu i dam sve od sebe u korist ekipe i rezultata.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Gosti u ovaj meč ulaze dosta rasterećeno, jer su obezbedili plasman u plej-of, ali i dalje traje velika borba za plasman koji vodi u Evropu. Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Miloš Veselinović istakao je u svojoj izjavi datoj pred ovaj susret da očekuje da njegov tim počne da pobeđuje i u gostima i da je pauza dobro iskorišćena:

’’Posle bitne pobede nad Radničkim iz Niša na domaćem terenu praktično smo obezbedili prvi cilj, a to je plasman plej-of, i sve nas je to uvelo u pozitivno raspoloženje u kojem smo proveli  dve nedelje dok je trajala reprezentativna pauza. Dobro smo odradili ove dve nedelje, dobro smo se pripremili. U tom periodu smo odigrali i jednu prijateljsku utakmicu, protiv Mačve, u kojoj su igrali igrači koji su imali nešto manju minutažu. Sa reprezentacijom su bili Stuparević i Maksimović, ali smo imali dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu sa Radom. Ova utakmica je za nas vrlo bitna iz razloga što na tri gostovanja nismo uspevali da napravimo dobar rezultat, a sa druge strane smo imali dobre rezultate kod kuće. Eto prilike da prekinemo seriju negativnih rezultata i da pokušamo da napravimo dobar rezultat na gostujućim terenima. Ekipa Rada je značajno  podigla formu u drugom delu prvenstva i naravno u ovih poslednjih nekoliko kola. Dolazak trenera Milinkovića je pozitivno uticao, desili su se pozitivni pomaci u igri. Gledali smo njihove utakmice i smatram da nas čeka jedan vrlo motivisan protivnik koji se ne nalazi u dobroj poziciji na tabeli i daleko su od rešavanja pitanja opstanka, tako da će igrati sa puno motiva i žara utakmicu protiv nas. Mislim da je to detalj u kom ne bismo smeli da budemo u nekom podređenom položaju, već mislim da naš nivo motivacije, želje i rešenosti koji imamo donosi veće šanse da napravimo dobar rezultat. Rad ima  dosta dobrih i iskusnih igrača koji mogu da reše utakmicu, mi se svi dobro poznajemo, tu nema nekih tajni. Siguran sam da nas čeka jedna interesantna utakmica.’’

Prisutnima se potom obratio i napadač Marko Pavićević koji je istakao da njegov tim zaslužuje visok olasman i da će to pokazati i u susretu sa ekipom Rada:

’’Očekujem interesantan meč. S obzirom kakav tim imamo i način na koji igramo, odnosno kakve partije pružamo, mislim da smo pokazali da zaslužujemo visok plasman. Utakmica sa Radom je samo jedna od utakmica u nizu u kojoj treba da pokažemo da zaslužujemo mesto na kom se nalazimo. “

Meč 29.kola Super lige Srbije između Rada i Voždovca igra se danas, u petak 30.marta 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkrad.rs