Prvi meč nedeljnog programa u okviru 28.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Crno-beli su bez sumnje favoriti, ali treba očekivati da gosti sa puno motiva uđu u ovaj susret i pokušaju da naprave veliko iznenađenje.

Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.mesto na tabeli sa 58 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu crno-beli su kao gosti savladali ekipu Čukaričkog rezultatom 0:2. Ekipa Radnika trenutno zauzima 10.mesto na tabeli sa 33 osvojena boda, a u prethodnom kolu Surduličani su na svom stadionu savladali ekipu Borca rezultatom 1:0.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Surdulici završen je pobedom crno-belih rezultatom 0:2(0:1). Oba pogotka postigli su sa ’’bele tačke’’, a strelci su bili Sejduba Suma i Zoran Tošić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 6 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2015-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa pet pobeda, uz samo jedan remi. Jedini bod Surduličani su osvojili kao domaćini, u prvom međusobnom susretu (sezona 2015/16), a rezultat je bio 2:2.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Domaći tim je sa dve vezane pobede u šampionatu i Kupu Srbije pokazao da izlazi iz rezultatske krize. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da očekuje pobedu nad Radnikom koja bi mnogo značila za samopouzdanje:

’’Ekipa se nalazi u dobrom momentu, vidi se boljitak. U uzlaznoj smo putanji i očekujem da osvojimo tri boda, što bi nam značilo za samopouzdanje. Uspeli smo da prebrodimo krizu, saniramo i vratimo se na pravi kolosek. Smanjili smo razliku za dva boda i treba da nastavimo da pokušavamo da je smanjimo još više. Ne igraju imena već fudbaleri. U svakoj utakmici moramo biti maksimalno angažovani i koncentrisani ako želimo da pobeđujemo. Sa svima smo se mučili što je sasvim normalno. Možemo da očekujemo tvrd, težak meč. Veoma je bitno otvoriti ga što pre da bismo igrali mirnije i rasterećenije. Mi ćemo voditi igru, a oni će pokušavati da nas ugroze iz kontranapada, za šta imaju brze igrače. U tome treba da ih sprečimo. Van stroja su povređeni Miroslav Vulićević, Bojan Ostojić i Milan Mitrović, a lepa vest je da se u tim vraća Zoran Tošić.’’


FOTO: YouTube/Printscreen

U taboru gostiju vlada umereni optimizam, a sigurno je da Surduličani ne dolaze sa ’’belom zastavom’’ u Humsku. O tome je u svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba surduličkog tima Simo Krunić koji je istakao da se njegov tim neće okrenuti samo odbrani svog gola, već da će pokušati da se nadigrava sa aktuelnim šampionom:

’’Očekuje nas najteže gostovanje pred plej-aut. Partizan je vratio samopouzdanje, posle loših rezultata. Pobeda u kupu još ih je više stabilizovala. Duel sa crno-belima po nas dolazi u najgore vreme. Pokušaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat i da se predstavimo u najboljem izdanju. Igrači koji su dobro igrali prolećni deo šampionata dobiće šansu i protiv Partizana. Ovo je značajan meč za nas, da pokažemo gde smo. Najlakše mi je kao treneru da ’’parkiram autobus’’ ispred gola. Sa takvom igrom ne možemo da se predstavimo na željeni način. Ako igramo totalni bunker možemo se nadati samo bodu, ali i da u poslednjem minutu primimo gol. Ne želim tako nešto, već pravi duel bez garda. Ponavljam, crno-beli su favorit.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, a blagajne će biti otvorene od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 250,00 dinara, Istok – 450,00 dinara i Zapad – 450,00 dinara. Sezonske ulaznice važe za ovaj meč.

Meč 28.kola Super lige Srbije između Partizana i Radnika igra se sutra, u nedelju 18.marta 2018.godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 13:00 časova.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović