Još jedan zanimljiv meč u okviru 25.kola Super lige Srbije igra se danas u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to duel timova sa evropskim ambicijama, pa treba očekivati veliku borbu za važne bodove.

Ekipa Napretka trenutno zauzima 7.mesto na tabeli sa 37 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu ’’čarapani’’ su pretrpeli poraz na gostovanju beogradskom Voždovcu rezultatom 3:2. Ekipa Vojvodine nalazi se na 8.mestu na tabeli, takođe sa 37 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu Novosađani su u Šapcu podelili bodove sa ekipom Mačve nakon rezultata 1:1.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Novom Sadu završen je pobedom domaćeg tima rezultatom 3:1(0:0). Strelci za novosadski tim bili su tom prilikom Stefan Mihajlović, Nemanja Subotić i Dušan Jovančić (penal), dok je jedini pogodak za Kruševljane postigao Enver Alivodić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 20 međusobnih susreta  u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) Novosađani su bili dosta uspešniji sa 13 pobeda, uz 2 remija i 5 poraza. Zanimljivo je da su prethodna tri susreta odigrana u Novom Sadu i da su sva tri fudbaleri Vojvodine rešili u svoju korist, dok je poslednji duel u Kruševcu završen podelom bodova.

U taboru domaćina svi su svesni važnosti ovog susreta i ističu da su potpuno spremni. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’, iskusni Milorad Kosanović, koji je istakao da se nada pozitivnom rezultatu:

’’Vojvodina je moj klub, moja kuća. Tu sam proveo petnaest godina kao igrač, direktor kluba i trener. To mi niko ne može uzeti, i ja to ne krijem, niti sam ikada krio. Ali ovo što ja sada radim nije ni za Vojvodinu, niti protiv nje. Ja sam trener Napretka i samo me Napredak interesuje. Sa te strane nema emocija. Mi smo odradili treninge, i urađeno je sve što treba. Fizički potpuno spremno dočekujemo izazove koji nas očekuju u narednih pet kola. Ulazimo u seriju utakmica koje su nama važne i zanimljive. Utakmica protiv Vojvodine može da reši mnoge stvari kada je Napredak u pitanju, a onda ćemo videti šta i kako u Šapcu. Vojvodina je klub koji zaslužuje svo poštovanje i pažnju. Imaju tim koji je godinama u samom vrhu srpskog fudbala, i mi za to moramo biti spremni. Utakmica će biti teška, ali to je ono što volimo i čemu težimo i želimo da imamo takve utakmice, da smo učesnici takvog fudbala i spremni smo da damo svoj maksimum u subotu. Nadam se pozitivnom rezultatu,koji bi bio vrlo bitan u ovom momentu. U ova dva kola se definitivno odlučuje ko će igrati plej-of.’’

Gosti u ovaj meč ulaze svesni da ih čeka težak zadatak na teškom terenu, a da je protivnik ekipa za respekt. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba novosadskog tima Ilija Stolica koji je istakao da se nada dobroj igri svog tima:

’’Jasno je da obe ekipe očekuju izuzetno teški uslovi za igru, što nam se ponavlja već drugu utakmicu zaredom, ali to je nešto na šta ne možemo da utičemo i nadam se da smo se koliko-toliko privikli na to. Međutim, ono na šta možemo da utičemo jeste to da naša igra bude sve bolja iz dana u dan. Ispred sebe ćemo imati jedan klub i fudbalski grad koji su za svaki respekt. Nekoliko puta sam gostovao u Kruševcu i odatle nosim jako lepe uspomene, tako da se iskreno radujem svakom novom odlasku u jednu takvu sredinu. Napredak je već dugi niz godina organizovan na pravi način i ima svo moje poštovanje, baš kao i njegov stručni štab na čelu sa gospodinom Kosanovićem koji je godinama na vrhunskom nivou, pa smatram da kvalitet njihovog tima i stručnog štaba spadaju u vrh srpskog fudbala. Očekuje nas kvalitetno nadmudrivanje i nadmetanje, a koliko će kvalitetna biti i igra, to ne mogu da kažem, jer za tako nešto neće biti adekvatni uslovi. Međutim, siguran sam da će se igrači obe ekipe potruditi da izvuku maksimum iz trenutne situacije. Zbog suspenzija neće igrati Mihajlović, Antić i Arsić, a pored toga imamo i neke lakše povrede za koje se nadam da će biti sanirane do utakmice. Danas ću dobiti izveštaj po pitanju Ezea i Jovančića, koji su se požalili na povrede posle utakmice u Šapcu. Nadam se da će oni biti u kombinaciji za tim, ali to ću konkretno znati tek kada vidim kako će podneti napore na današnjem treningu. Sa Avramovskim je situacija od ranije poznata, mada je ohrabrujuće to da se on vraća u trenažni proces i sada je samo pitanje koliko će mu vremena biti potrebno da se vrati u takmičarsku formu, kako bismo mogli da ga koristimo za naredne mečeve.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na blagajnama stadiona ’’Mladost’’ koje će biti otvorene od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 150,00 dinara, Jug – 150,00 dinara, Istok – 250,00 dinara, Zapad 1 – 300,00 dinara i Zapad 2 – 400,00 dinara.

Meč 25.kola Super lige Srbije između Napretka i Vojvodine igra se danas, u subotu 03.marta 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova.