Poslednji meč 24.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Zemuna. Crno-beli ne bi trebali da imaju velikih problema sa Zemuncima, ali treba reći da su gosti u prvom prolećnom kolu pokazali sjajnu formu i nagovestili da mogu dobro namučiti aktuelnog šampiona.

Ekipa Miroslava Đukića trenutno zauzima 2.mesto na tabeli sa 51 osvojenim bodom, a u prethodnom kolu crno-beli su nakon preokreta slavili u Lučanima u duelu sa ekipom Mladosti rezultatom 1:2. Zemunci trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli sa 24 osvojena boda, a u prethodnom kolu ubedljivo su na svom stadionu savladali ekipu čačanskog Borca rezultatom 3:0.

Dva tima su već odigrala jedan međusobni susret tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Zemunu završen je pobedom ekipe Partizana rezultatom 1:3(1:1). Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je defanzivac Partizana Milan Mitrović, koji je pogodio sopstvenu mrežu, a isti igrač bio strelac i prvog pogotka za crno-bele. Ostali strelci bili su Ognjen Ožegović i Marko Jevtović (penal). Ako posmatramo rezultate prethodnih 25 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017), crno-beli su bili daleko uspešniji sa čak 20 pobeda, uz samo 5 remija. Zemunci su na svom stadionu samo dva puta stigli do nerešenog rezultata.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina još uvek se sležu utisci iz Plzenja i analiziraju nedostaci u igri koji su doveli do ispadanja iz Lige Evrope, ali stručni štab insistira na tome da se ekipa što pre okrene budućim izazovima i odbrani prošle sezone osvojenih trofeja. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da fudbal gubi čar kada nema nikoga na tribinama:

’’Svaka domaća utakmica posle evropske je teška i komplikovana. Sigurno je da će doći do pražnjenja, ali moramo da razmišljamo samo o narednim ispitima. Ime kluba obavezuje nas da jurimo trofeje. Branimo duplu krunu i zadatak nam je da ponovimo rezultate iz prošle sezone. Nemamo više nikakav izgovor. Igranje bez publike oduzima čar fudbala. Ovaj sport je prelep sa gledaocima, oni motivišu nas aktere i u svakom meču želimo da ih zadovoljimo. Fudbal gubi čar kad nema nikog na tribinama. Neprijatne su utakmice pred sablasnim tišinom. Kad nas okružuje takav ambijent onda nemamo svest da igramo zvaničan već trening meč. Zemunci su doveli dobra pojačanja, lako su pobedili Borac u prvom kolu proleća, odigrali su zaista dobro i moramo da budemo oprezni. Naš rival je kompaktna ekipa, imaju igrače sposobne za brzu tranziciju, dobri su u defanzivi i odlično organizuju kontranapade, na taj način su ubedljivo savladali Čačane.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze svesni toga koja ekipa je apsolutni favorit, ali i činjenice da su u prvom ovosezonskom duelu ozbiljno namučili današnjeg rivala. O tome je u svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac zemunskog superligaša Marko Đalović koji je kao fudbaler Bežanije dva puta uspeo da trijumfuje u duelu sa renomiranim protivnikom, a šef struke crno-belih je tada bio upravo Miroslav Đukić. On je ipak istakao da je naredni duel sa ekipom Javor Matisa daleko značajniji za njegov tim:

’’Bilo je to pre jedanaest godina, u vreme dok sam igrao za Bežaniju. Imali smo strašan tim s Rukavinom, Vanićem, Glogovcem. Pobedili smo crno-bele u Železniku 2:1, a zatim i na ’’malom Poljudu’’. Utakmica sa Ivanjičanima nam je mnogo značajnija, od nje nam zavisi status, trku za titulu smo odavno izgubili. Trijumfom protiv gostiju iz zapadne Srbije možemo mirnije da sačekamo nastavak prvenstva. Jesenas smo se istrošili protiv Zvezde i crno-belih, pa u mečevima gde se očekivalo da dobijamo, gubili smo unapred upisane bodove.’’

Utakmica će biti odigana bez prisustva publike, zbog kazne koju je fudbalskom klubu Partizan izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Meč 24.kola Super lige Srbije između Partizana i Zemuna igra se danas, u nedelju 25.februara 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović