Prvi meč 23.kola Super lige Srbije igra se u petak u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartak Ždrepčeva krv. Biće to duel dva kvalitetna tima sa evropskim ambicijama, pa treba očekivati veliku borbu i sjajan meč.

Kruševljani su jesenji deo sezone završili na 7.mestu na tabeli sa 10 pobeda, 4 remija i 8 poraza na svom kontu. Subotičani su najprijatnije iznenađenje jesenje polusezone koju su završili na 3.mestu na tabeli, uz 11 pobeda, 7 remija i 4 poraza na svom kontu.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a utakmica odigrana u Subotici završena je pobedom domaćina rezultatom 2:1(2:1). Strelac oba pogotka za ekipu Spartaka bio je Đorđe Ivanović, dok je jedini pogodak za ekipu Napretka postigao Enver Alivodić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 11 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2017) Subotičani su bili daleko uspešniji sa 6 pobeda, uz 4 remija i jedan poraz.

U taboru domaćina vlada veliki optimizam pred nastavak takmičenja, ali i oprez zbog nepoznanica koji svaki početak nosi i velikog kvaliteta protivnika. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je tom prilikom istakao:

’’Početak prvenstva je nešto novo što se otvara, sa dosta nepoznanica, i ta prva utakmica je uvek malo neprijatna. U petak počinje prvenstvo i mi tada počinjemo da se takmičimo. Sve do sada smo radili u tu svrhu. Za protivnika imamo odličnu ekipu, tim koji je u jesenjem delu sezone pokazao mnogo toga. Imaju neke promene, ali ne postoji nijedan tim u ovoj zemlji koji nema promena. Spartak moramo da poštujemo, zbog onoga što je uradio i zbog onoga što u ovom momentu poseduje. A imaju dobar tim koji može da pobedi svakoga, tako da se na takav način i spremamo za ovu utakmicu. Želimo da je odigramo na najbolji mogući način, kada je rezultat u pitanju, tako da ćemo biti spremni da se u petak takmičimo. Neće biti lako, ali ukoliko napravimo dobar rezultat, to će nam dati veliko samopouzdanje da ovih osam kola odigramo lakše, mirnije, slobodnije, a nadam se da ćemo imati tim za to.’’

I gosti u ovaj meč ulaze sa puno opreza i respekta prema protivniku. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’golubova’’ Aleksandar Veselinović koji je tom prilikom istakao:

’’Posle pauze od dva meseca sledi nastavak prvenstva, a mi imamo tu privilegiju da sa kruševačkim Napretkom otvorimo drugi deo sezone. Očekuje nas jedna uzbudljiva utakmica dve ekipe koje će, nadam se, težiti ofanzivnom stilu igre. Imam obavezu i unutrašnju potrebu da kažem da ćemo igrati sa klubom koji ima izuzetnu tradiciju. Radi se o klubu koji je dao mnoga velika fudbalska imena i napravio sjajne rezultate. Maksimalno poštovanje imam i prema sadašnjoj upravi na način kako sa njima rukovodi gospodin Mišković. Istakao bih i čoveka koji sedi na klupi i predvodi tim Napretka, gospodina Kosanovića. Imao je odličnu karijeru kao selektor mlade reprezentacije, nekoliko puta bio trener Crvene zvezde i Vojvodine i napravio izvanredne rezultate u inostranstvu. Napomenuo bih i da je bio predavač na trenerskoj školi kada sam ja polagao za PRO licencu. Izuzetno je važno da takvi treneri i dalje rade u našem fudbalu, jer svi mi koji smo na nekom trenerskom putu treba da prihvatimo mnogo toga od iskusnijih. Mislim da ćemo ući maksimalno koncentrisani i spremni za jednu otvorenu igru. Ekipa Napretka je u ovom prelaznom roku dovela sedam-osam veoma kvalitetnih igrača, afirmisanih na srpskoj sceni i u inostarnstvu. Po imenima zaslužuju da budu u samom vrhu. Naspram njih, nas je napustilo nekoliko kvalitetnih igrača, a mi smo se opredelili da damo šansu mladim igračima, pa smo sada još mlađi u odnosu na prvi deo sezone. Doveli smo dva igrača iz trećeligaškog ranga kojima ćemo pomoći da se što pre prilagode i odgovore svim zahtevima. Bez obzira na te okolnosti, Spartak neće menjati folozofiju igre, igraćemo kao što smo igrali jesenas. Sama utakmica donosi neizvesnost, na nama je da damo svoj maksimum i da vidimo kako će se ona odvijati.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja na blagajnama stadiona ’’Mladost’’, a prodaja počinje u 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 150,00 dinara, Jug – 150,00 dinara, Istok – 250,00 dinara, Zapad 1 – 300,00 dinara i Zapad 2 – 400,00 dinara. Odlukom uprave kruševačkog kluba sav prihod od prodatih ulaznica biće doniran za lečenje Isaije Pantića, dečaka kome je dijagnostifikovan tumor na mozgu i potrebna mu je hitna operacija u inostranstvu.

Meč 23.kola Super lige Srbije između Napretka i Spartaka igra se sutra, u petak 16.februara 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.