Pauza je završena i za fudbalere i stručni štab novosadske Vojvodine koji su se danas okupili u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku i tako započeli pripreme za prolećni deo sezone.

Nakon gotovo mesec dana pauze fudbaleri i stručni štab novosadske Vojvodine okupili su se danas kako bi započeli pripreme za nastavak šampionata. Tokom prethodnih dana završeni su lekarski pregledi i testiranja, a na prvom treningu prisutna su bila 23 igrača.

Na spisku igrača koji su započeli pripreme nalaze se:

GOLMANI: Emil Rockov, Nikola Perić, Marko Ilić, Vukašin Pilipović;
ODBRANA: Ivan Lakićević, Ranko Veselinović, Siniša Saničanin, Nikola Antić, Milan Lazarević, Mladen Devetak;
VEZNI RED: Dušan Jovančić, Marko Vukasović, Kristijan Živković, Nemanja Subotić, Daniel Avramovski, Luka Vujanović, Vasko Kalezić, Lazar Zličić, Mihajlo Nešković;
NAPAD: Stefan Mihajlović, Milan Mirosavljev, Miloš Zličić, Nikola Gajić.

Opravdano su odsutni bili Damir Kojašević i In-Hjeok Park, koji će se ekipi priključiti naknadno, dok je jedino novo ime za sada napadač Nikola Gajić (19), koji je prošao mlađe kategorije Vojvodine, a prethodnu polusezonu proveo na pozajmici u Cementu iz Beočina.

Igrače je u medija centru najpre pozdravio predsednik kluba Dušan Vlaović koji im je poželeo mnogo sreće u 2018.godini i istakao da u njoj Vojvodina ima ambiciju da ponovo zaigra na međunarodnoj sceni:

’’Kao što znate, prošlu polusezonu svi mi koji volimo ovaj klub, a i vi koji ste trenutno njegov deo, bilo bi najbolje da što pre zaboravimo. Mnogo toga burnog se događalo i pogled na tabelu nam nikako ne daje za pravo da budemo zadovoljni. Štaviše, to je jedan od najlošijih rezultata u novijoj istoriji Vojvodine. Pred kraj polusezone nova uprava praktično nije imala nikakvih instrumenata da napravi kadrovske promene na sportskom planu, pa smo zato čekali kraj jeseni da izaberemo trajna rešenja za neka mesta. Kao što vam je poznato, za šefa stručnog štaba smo izabrali Iliju Stolicu, mladog i perspektivnog stručnjaka, ali sa već zavidnom karijerom. U njega imamo apsolutno poverenje i on će imati svu slobodu da radi svoj posao onako kako smatra da treba.’’


FOTO: fkvojvodina.rs

Prisutnima se potom obratio i član Upravnog odbora FK Vojvodina Ljubomir Apro koji je obećao odgovorniji odnos uprave prema igračima i istakao da očekuje i jednako odgovoran odnos igrača prema klubu:

’’Vi ste, na čelu sa gospodinom Stolicom, deo projekta “Vojvodina u Evropi 2018″, a na nama je da vam obezbedimo maksimalne uslove da to i ostvarite. Polusezona za nama je poražavajuća, ali uzimajući u obzir stanje u kome se nalazio klub kada je došla ova uprava, to je i shvatljivo, jer niste imali elementarne uslove za rad. Klub će učiniti sve da vam od sada primanja budu redovna, a vi morate pokazati da zaslužujete dres koji nosite. Kompletirali smo i respektabilan stručni štab, na čelu sa šefom koji zadovoljava sve kriterijume Vojvodine. Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da izborimo plasman u Evropu, što je cilj Vojvodine svake sezone.’’

Vidno raspoložen i nasmejan prvotimce je u media centru FC “Vujadin Boškov” pozdravio i novi šef stručnog štaba Ilija Stolica:

’’U svoje lično ime i u ime stručnog štaba, vama i vašim porodicama želim zdravlje, uspeh i sreću u novoj godini. U ovom trenutku, najvažnije mi je to da znate da ćete ovde biti vraćeni na mesto koje vam pripada, što znači da ćete dobiti puno poštovanje i podršku. Dokle god sam ja šef stručnog štaba, vi ćete biti najvažniji u klubu i oni kojima se u svakom trenutku poklanja najveća pažnja. Vi koji ste odrastali uz ovaj klub, kao i mi koji smo došli kasnije, ovde smo zbog ambicija koje Vojvodina nosi sama po sebi. Da bismo to ostvarili, znamo šta nam je činiti.’’


FOTO: fkvojvodina.rs

Odmah nakon uvodnog pozdravljanja od strane rukovodstva igrači su imali interni sastanak sa trenerom Ilijom Stolicom i ostalim članovima stručnog štaba, a potom i istrčali na teren da odrade prvi trening u 2018.godini. U FC “Vujadin Boškov” crveno-beli će trenirati sve do 25.januara, za kada je planiran odlazak na dvonedeljne pripreme u Tursku.

FOTO: fkvojvodina.rs