Na Banjici je juče ponovo bilo radno, a ’’građevinari’’ će se tokom narednih nedelja pripremati za nastavak borbi u prolećnoj polusezoni Super lige Srbije.

Fudbaleri i stručni štab beogradskog Rada započeli su juče pripreme za nastavak šampionata u kome će ’’građevinari’’ pokušati da zauzmu što bolju poziciju pred doigravanje i obezbede opstanak u elitnom rangu. Nakon prozivke koju je obavio stručni štab na čelu sa Slađanom Nikolićem održan je i prvi trening. Odazvali su se igrači igrači iz jesenjeg dela prvenstva, a u odnosu na prošlu polusezonu nije bilo novih lica. Rukovodstvo kluba u dogovoru sa stručnim štabom uveliko radi na dovođenju pojačanja, jer cilj je opstanak u ligi.


FOTO: fkrad.rs

Prvu fazu priprema ekipa sa Banjice će odraditi na svom stadionu, gde će akcenat biti na fizičkoj spremi. Za tu fazu priprema planirane su tri kontrolne utakmice, protiv Vojvodine (20.januara), Čukaričkog (24.januara) i Zemuna (26.januara).

Odlazak na dvonedeljne pripreme u turskom letovalištu Antalija predviđen za 28.januar, a ’’građevinari’’ će tamo boraviti do 11.februara. Tokom te druge faze priprema planirano je da se odigra šest kontrolnih utakmica.


FOTO: fkrad.rs

Pred prvi izlazak na fudbalski teren u ovoj godini prisutnim predstavnicima medija su se obratili šef stručnog štaba Slađan Nikolić i kapiten ekipe Đorđe Denić. Oni su govorili o ambicijama i planovima kluba u narednom periodu, pri čemu su ukratko analizirali i jesenji deo prvenstva:

Ekipa Rada će drugi deo sezone započeti 17.februara, kada će u okviru 23.kola Super lige Srbije ugostiti ekipu Radnika iz Surdulice.

FOTO: fkrad.rs