Pripreme je započeo i fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv, najprijatnije iznenađenje jesenjeg dela šampionata, a stručni štab ’’golubova’’ je na prvom treningu na raspolaganju imao veliki broj igrača.

Juče su počele zimske pripreme i superligaša Spartak Ždrepčeva krv, a tim povodom održana je i konferencija za medij. Stručni štab je izneo plan priprema, a predsednik kluba Dragan Simović svoje viđenje trenutne situacije u klubu koji je tokom jesenje polusezone postigao sjajne rezultate. On se tokom svog obraćanja i na ono što najviše interesuje javnost, a to je prelazni rok:

’’Uspeli smo da napravimo iznenađenje, ali ja bih rekao da to treba da postane naša stvarnost, a ne iznenađenje. Pokušaćemo da se upustimu u trku za Evropu, a o ulasku u plej-of da i ne pričamo, jer to mora biti realnost.  Prelazni rok je u toku, bombastih vesti nemamo, ali mogu reći da je jedan transfer veoma blizu realizacije. Pored toga ima još četiri igrača za koja postoje interesovanja, a naravno da FK Spartak neće prihvatiti sve predloge. Imalo smo i do sada ponude, ali nismo hteli da prodajemo igrača ispod po nama tržišnih cena. Zbog želje za uspehom mislim da ćemo ovaj prelazni rok završiti na dva, eventualno tri igrača.''


FOTO: fkspartak.com

Prisutnima se potom obratio i potpredsednik subotičkog kluba Željko Knežević koji je najavio poboljašanje infrastrukture:

’’Planski sve radimo, pa tako ćemo u odnosu na transfere koje realizujemo dovesti nove igrače.  Svake godine pravimo pomak u svemu, pa tako ćemo po prvi put pripreme obaviti u Antaliji. Kada se vratimo možda budemo jači i bolji. Očekujemo i renoviranje stadiona, pa bi u narednih godinu dana mogli da dobijemo objekat koji može da prati ove naše uspehe. Očekuje nas novi teren, nova staza i početak renoviranja istočne tribine. Sada je u fazi izrada projekta, u dogovoru smo sa čelnim ljudima Grada i Pokrajine da se u letnjoj pauzi krene sa tim radovima. Želja je da u naredne dve godine dobijemo kompleks koji bi mogao da ugosti i reprezentaciju i da se odigraju neke međunarodne utakmice. To bi verovatno vratilo interesovanje i publiku.’’

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski  istakao je tokom svog obraćanja da Spartak nastavlja sa planskim radom i odlaska i dolaska igrača. Napomenuo je da će klub dovoditi samo one igrače koji će stvarno biti pojačanja, ali i da  će nastaviti sa tradicijom da se što više mlađih igrača priključi prvom timu.

Šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović izneo je detalje vezane za plan priprema koje počinju medicinskim pregledima, a tokom kojih će ekipa odigrati najmanje sedam kontrolnih mečeva:

’’Ove nedelje ćemo obaviti medicinska testiranja koja će nam pokazati u kom pravcu treba da radimo, u zavisnosti koliko su spremni igrači posle pauze. Do 22.januara radimu u Subotici i dotle ćemo odigrati dve prijateljske utakmice, 17.januara sa Bačkom iz Bačke Palanke, a 20.januara sa Segedinom u Mađarskoj. Zatim se 22.januara selimo u Antaliju gde ostajemo do 4.februara. Tamo ćemo odigrati pet utakmica, od kojih smo četiri već dogovorili. Uglavnom su to utakmice sa ekipama iz različitih zemalja, a to međunarodno iskustvo će nam sigurno koristiti. Zahvalio bih se predsedniku i rukovodstvu klubu što su nam omogućili da obavimo ovako kvalitetne pripreme. Nadamo se da će nas mimoići povrede. Važno je da nastavimo sa kursom koji smo radili u proteklih šest meseci koji je postao karakterističan za Spartak. Pružanje šanse mladim igračima, da probamo na svakoj utakmici da igramo na pobedu, ali da ostanemo skromni i razmišljamo korak po korak, da svaki dan budemo što bolji. Na svakom treningu da se pripremamo za narednu utakmicu, a na svakoj utakmici da budemo što bolji.  Ako se tako budemo ponašali mislim da je lepo vreme ispred nas.’’


FOTO: fkspartak.com

Nakon kratkog sastanka sa igračima započeo je i prvi trening na kome su bila prisutna 42 fudbalera, među kojima je bilo dosta omladinaca i onih koji se nalaze na pozajmicama u drugim klubovima.

Spisak igrača koji su započeli pripreme: Ostojić Miloš, Jović Bojan, Dokić Ivan, Stojković Aranđel, Dunđerski David, Gajić Boško, Stanaćev Vojislav, Hajdin Stefan, Vukčević Andrija, Jović Filip, Ćalasan Nemanja, Bjelobrk Bojan, Tekijaški Nemanja, Radovanović Aleksandar, Kerkez Dejan, Tomović Dimitrije, Brunčević Ensar, Đurović Luka, Pantić Marko, Jočić Branimir, Torbica Vladimir, Glavčić Nemanja, Krmar Milivoj, Šimura Noboru, Medić Predrag, Ivanović Đorđe, Tomac Ivan, Matijević Nemanja, Zvekanov Vanja, Lazić Jovan, Petrov Sava, Savković Mile, Nikolić Nemanja, Čečarić Bojan, Đuričin Ognjen, Stamenković Bogdan, Đokić Milan, Antunić Igor, Lučić Milan, Pavlović Luka, Šormaz Stefa i Bijelović Luka.

Raspored prijateljskih utakmica:

17.01.2018. Fk Spartak Ždrepčeva Krv – OFK Bačka (Subotica)
20.01.2018. Szeged 2011 – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Segedin)
27.01.2018. FK Olmaliq – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija)
28.01.2018. CS Gaz Metan – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija)
30.01.2018. Arka Gdynia – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija)
31.01.2018. Kapaz Pfk – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija)
03.02.2018. FC Helsingor – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija)

FOTO: fkspartak.com