Ekipa Voždovca je danas započela proces zimskih priprema za nastavak šampionata, a tim povodom organizovana je i konferencija za medije.

Nakon zasluženog odmora ’’zmajevi’’ su danas započeli pripreme za prolećni deo šampionata. Prisutne igrače na prigodnoj konferenciji za medije pozdravili su generalni direktor Goran Grkinić, šef stručnog štaba Miloš Veselinović i kapiten Miloš Pavlović.

Prisutnima se prvi obratio generalni direktor ’’zmajeva’’ Goran Grkinić koji je svima čestitao praznike, a zatim govorio o ambicijama kluba i planovima za nastavak sezone, naročito kada je reč o promenama u igračkom kadru:

’’Ambicije kluba za ovu sezonu su da što pre izborimo plej-of i prioritet nam je afirmacija mladih igrača, ali i da nametnemo svoj stil igre. Ukoliko se ukaže šansa za Evropom, iskoristićemo je. Najbliži odlasku je Dejan Georgijević. Imamo dosta interesovanja i za Ivkovića i Filipovića, ali i par ponuda, ipak sve smo za sada odbili. U razgovoru sa Dejanom Georgijevićem i najpre sa šefom stručnog štaba Milošem Veselinovićem, videćemo koje je najbolje rešenje za Dejana. Ukoliko, kojim slučajem ne bude ponuda koja zadovoljava naše želje i želje samog igrača, Dejan će ostati kod nas. Sa njim i sa Filipovićem smo dogovorili produžetak saradnje, tako da mogu biti zadovoljan, jer je veliki deo ekipe ostao na okupu. Pomoć mladim snagama će pružiti legende kluba Miloš Pavlović i Miloš Mihajlov. Golman Zoran Popović je među stativama, i dalje ima ugovor, a znamo i da se nalazi u godinama kada može da napravi dobar transfer. Međutim, sve ćemo raditi u dogovoru sa šefom stručnog štaba, ali i sa samim igračem, te ćemo sve situacije rešavati u hodu.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Šef stručnog štaba, Miloš Veselinović, istakao je da su ciljevi jasni i da se zna koje su obaveze pred njim i njegovim stručnim štabom:

’’Nadam se da ćemo imati uspešnu saradnju i da ćemo imati lepe povode da se ovde sastajemo da razgovaramo o uspesima Voždovca ove sezone. Drago mi je da sam postao član Voždovca, ali to je i velika obaveza. Više puta sam pomenuo, ali i sada ću, radi se o zdravoj sredini i zdravom klubu. Očekujem dobru i dugoročnu saradnju i verujem da ćemo uspeti da ispunimo ciljeve koji su zacrtani. Nadam se da će moj stručni štab, zajedno sa mnom ispuniti sva očekivanja navijača i da ćemo nastaviti posao koji je ovde započet ranije. Rezultati koji su ostvareni u proteklom periodu su smernica za naredni u kom pravcu bi trebalo da se razvija igra Voždovca i šta je to što bismo trebali da popravimo, kako bi ta igra bila bolja u sledećoj sezoni.’’

Novinarima se se zatim obratio i kapiten ’’zmajeva’’, iskusni Miloš Pavlović. On je najpre poželeo sreću šefu stručnog štaba i svim ljudima koji su došli u Voždovac, kao i svima koji su napustili klub, a zatim se okrenuo očekivanjima:

’’Nastavljamo da radimo naporno i da ostvarujemo prvi cilj, odnosno ulazak u plej-of. Drago mi je da sam tu i da sa Mišom Mihajlovim i sa par starijih i iskusnijih igrača, možemo da pomognemo mlađim igračima da se afirmišu. Nadam se da će pripreme proći u najboljem mogućem redu, da će nas zaobići povrede i da ćemo se dobro spremiti za nastavak sezone.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

U stručnom štabu Miloša Veselinovića prvi asistent će biti Dejan Đuričić, a pomagaće im i Vladan Perašević kao drugi asistent. Bojan Isailović će biti trener golmana,  a za kondiciju je zadužen Darko Obradović. Doktor će u narednoj sezoni biti Predrag Stefanović, a tandem fizioterapeuta Marko Popović i Ivan Jaćević.

Prvom treningu prisustvovali su sledeći igrači: Popović, Knežević, Karadžić, Milović, Gajić, Putinčanin, Mihajlov, Ivković, Pavlović, Petrović, Purtić, Ćirković, Duronjić, Ješić, Mašović, Gavrić, Georgijević, Stuparević, Srećković, Filipović, Blagojević, Perović, Luković, Pavlovski, Maksimović, Vidaković, Oreščanin, Kilibarda i Avram.

Ekipa Voždovca će u sklopu zimskim priprema odigrati sledeće kontrolne utakmice:

20.01. Voždovac – Radnički Obrenovac
24.01. Voždovac – ASC Poli Temišvar
01.02. Voždovac – Zaglebje Lubin
04.02. Voždovac – Zenit Sankt Petersburg
04.02. Voždovac – Kairat
08.02. Voždovac – Zorja
11.02. Voždovac – Sinđelić

Pogledajte video izveštaj sa ovog događaja:

FOTO: fkvozdovac.rs