Najbolji igrač 21.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Mile Savković, dvostruki strelac za Spartak Ždrepčeva krv u pobedi na gostovanju beogradskom Voždovcu.

Završeno je i pretposlednje jesenje kolo, a vikend za nama doneo je mnogo uzbudljivih mečeva i čak četiri pobede gostujućih timova. Najveće iznenađenje priredila je ekipa Napretka koja je na svom stadionu nakon velike borbe uspela da savlada aktuelnog šampiona, ekipu Partizana. Izuzetno važne pobede protiv direktnih rivala u borbi za vrh tabele ostvarile su ekipe Radničkog i Spartaka. U pobedi Subotičana na beogradskom Dušanovcu rezultatom 2:3(0:1) najistaknutiji pojedinac bio je Mile Savković koji je pružio sjajnu partiju i sa dva pogotka rešio pitanje pobednika. On je tokom čitavog susreta bio velika opasnost za odbranu domaćina, sjajno je sarađivao sa saigračima, a prvi pogodak koji je postigao jedan je od najlepših u jesenjoj polusezoni. Zbog svega toga zasluženo je poneo epitet igrača kola u izboru naše redakcije. Treba reći da je najveće konkurente imao u Nikoli Boranijaševiću (FK Napredak) i Aleksandru Pešiću (FK Crvena zvezda), čije su partije takođe bile na visokom nivou.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj borbi i jakom ritmu, a jedini pogodak viđen je u 26.minutu kada su gosti stigli do vođstva. Nakon napada koji je tekao po desnoj strani lopta je stigla do Mileta Savkovića koji je sa nekih sedamnaest metara fantastičnim udarcem zatresao mrežu ’’zmajeva’’.  Gosti su prednost duplirali već u početnoj fazi drugog dela igre, kada su Beograđani pokušavali da stignu do izjednačenja, a strelac je bio Đorđe Ivanović koji je uspešno realizovao najstrožu kaznu dosuđenu zbog faula nad Bojanom Čečarićem u šesnaestercu domaćina. Fudbaleri Voždovca su zaigrali još angažovanije i u 79.minutu uspeli da smanje prednost Subotičana. Izuzetno lep pogodak postigao je Aleksandar Filipović koji je šutirao sa nekih četrnaest metara. Ipak, Ekipa Spartaka je uspela da stigne do još jednog pogotka, već u 82.minutu, a strelac je ponovo bio raspoloženi Mile Savković. Akcija je tekla po levoj strani, Ivanović je ubacio loptu u peterac domaćina, a na pravom mestu bio je Savković koji je odlično reagovao i po drugi put matirao golmana Popovića. Konačan rezultat postavio je u 85.minutu prvotimac ’’zmajeva’’ Nikola Ćirković. Nakon odličnog udarca Andrije Lukovića lopta je pogodila okvir gola, a mladi Ćirković je odbijenu loptu poslao iza leđa golmana Miloša Ostojića. Subotičani su ovom pobedom zadržali 3.mesto na superligaškoj tabeli pred poslednje kolo jesenje polusezone.

Mile Savković (25) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji levog krilnog napadača, a seniorsku karijeru započeo je u ekipi BSK iz Borče. Afirmaciju je stekao igrajući za ekipu Jagodine, odakle je u avgustu 2016.godine stigao u ekipu Spartaka. Ove sezone je za subotički tim u Super ligi Srbije odigrao 20 mečeva i postigao 7 pogodaka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-19, U-21).

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: