Jedan od najzanimljivijih mečeva 21.kola Super lige Srbije igra se danas u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dve ekipe sa ’’evropskim’’ ambicijama, pa treba očekivati veliku borbu i zanimljivu utakmicu.

Nišlije od starta sezone vode veliku borbu za plasman u vrh tabele, a nakon dvadeset odigranih susreta na svom kontu imaju devet pobeda, uz šest remija i pet poraza. U prethodnom kolu pobedili su nakon preokreta ekipu Rada na Banjici, a rezultat je bio 2:3. Sa 33 osvojena boda trenutno zauzimaju 6.mesto na superligaškoj tabeli. ’’Brđani’’ su značajno podigli formu i ako izuzmemo duel sa Crvenom zvezdom već tri meseca ne znaju za poraz. Nakon dvadeset odigranih susreta na svom kontu imaju deset pobeda, uz pet remija i pet poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu savladali gradskog rivala, ekipu Zemuna, rezultatom 4:1. Sa 35 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 5.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran na Banovom brdu završen je nerešenim rezultatom 0:0. Ako posmatramo rezultate prethodnih 18 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1999-2017) oba tima imala su u potpunosti ujednačen učinak, po sedam pobeda, uz četiri remija i gol-razliku 23-23. Ipak, ako posmatramo samo poslednjih deset duela, Nišlije su bile daleko uspešnije sa pet pobeda, uz četiri remija i samo jedan poraz (2016/17 – 4:1).

U taboru domaćina sa puno respekta dočekuju beogradski tim, ali i pored kadrovskih problema i teškog terena veruju da mogu da stignu do sva tri boda. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Nišlija, Milan Đuričić, koji je istakao da još uvek nije izvesno u kakvom će sastavu ekipa nastupiti:

’’Biće ovo najteža utakmica za nas u polusezoni. Oni igraju veoma dobro, ostvaruju odlične rezultate u poslednje, a mi ponovo imamo problema sa povredama i prehladama, tako da do samog početka utakmice neću znati na koga ću sve moći da računam. Marko Tomić sigurno neće igrati, a pod znakom pitanja su nastupi povređenih Nikole Raspopovića i Saše Stojanovića, dok se Riota Noma prehladio, juče je bio na infuziji, ali se nadam da će biti spreman da nam pomogne. Čukarički je odličan tim, kolegu Nenada Lalatovića veoma cenim, on je kod mene polagao za trenersku licencu, ali čvrsto verujem u uspeh Radničkog. Teren na Čairu je težak za igru, a mi ćemo i pored toga pokušati da nametnemo naš stil i kroz posed lopte i agresiju dođemo do sva tri boda.’’

Prvotimac Nišlija, levi bek Nikola Stanković, istakao je da očekuje pozitivne ishode preostalih mečeva u finišu jesenje polusezone:

’’U goste nam dolazi klub koji ima dobar period iza sebe, ali obe ekipe su u naletu. Očekujemo kvalitetan meč u kojem ćemo morati da pokažemo ozbiljnost i budemo koncentrisani tokom svih devedeset minuta. Trudićemo se da odgovorimo na sve akcije protivnika i budemo ubojiti u fazi napada. Idemo na sva tri boda, jer želimo da jesenji deo sezone završimo na najbolji mogući način.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, a poput Nišlija cilj im je da u finišu jesenje polusezone ostvare maksimalan učinak i u dobroj atmosferi odu na pauzu. O tome je u svojoj izjavi za medije govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da njegov tim ni u Nišu neće odustati od napadačkog fudbala:

’’Svesni smo da nas očekuje jak i kvalitetan Radnički. Uvek su dobri na svom terenu. Sa druge strane,  nama je pored svih problema koje smo imali bilo teško da napravimo startnih jedanaest. Ipak, i pored toga, igramo jako efikasno i ponosan sam zbog toga. Čukarički je među klubovima koji igraju najlepši fudbal u Srbiji. Igramo napadački fudbal sa visokim presingom, da bismo što pre ušli u šansu. To nam je do sada donosilo rezultat, videćemo kako će biti u Nišu.’’

Šef struke ’’brđana’’ ovoga puta nema problema sa kažnjenim fudbalerima, jer se u tim vraća Puškarić.

Uprava fudbalskog klub Radnički odlučila je da svim navijačima obezbedi besplatan ulaz na stadion, a za to je neophodno preuzeti besplatne ulaznice koje će se deliti na dan odigravanja utakmice na stadionu ’’Čair’’.

Meč 21.kola Super lige Srbije između Radničkog i Čukaričkog igra se danas, u subotu 09.decembra 2017.godine, sa početkom u 13:00 časova.