Poslednji meč 19.kola Super lige Srbije igra se u sredu na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Crveno-beli su do sada lako izlazili na kraj sa Surduličanima, ali nema sumnje da će gosti kao i uvek igrati otvoreno i sa puno motiva.

 Ekipa Crvene zvezde je sezonu započela jako uspešno i nakon osamnaest odigranih susreta na svom kontu ima šesnaest pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. U prethodnom kolu crveno-beli su na Banovom brdu nakon preokreta savladali ekipu Čukaričkog, a rezultat je bio 1:2. Sa 49 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 1.mesto na superligaškoj tabeli. Surduličani ove sezone postižu solidne rezultate, a nakon osamnaest odigranih susreta na svom kontu imaju šest pobeda, uz četiri remija i osam poraza. U prethodnom kolu su na svom terenu poraženi u duelu sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 2:3. Sa 22 osvojena boda trenutno zauzimaju 9.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Surdulici završen je ubedljivom pobedom ekipe Crvene zvezde rezultatom 0:5(0:1). Strelci za gostujući tim na tom susretu su bili Ričmond Boaći (dva pogotka), Mičel Donald, Bratislav Pejčić (autogol) i Slavoljub Srnić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 6 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2015-2017) crveno-beli su imali stopostotan učinak uz gol-razliku 23:2.


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru domaćina vlada optimizam, svesni su uloge apsolutnog favorita, ali sa puno respekta ulaze u susret sa surduličkim superligašem. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da veruje u svoje igrače:

’’Dočekujemo ekipu koja dolazi nakon što je zabeležila negativan rezultat u prethodnom kolu. Radnik na terenu zna u svakom trenutku šta hoće, imaju svoj sistem rada i igre. Imaju i mlade i iskusne igrače, a predvodi ih odličan strateg Simo Krunić koji radi odličan posao. Radnik je jedan od stabilnih superligaša i očekujem dobru i kvalitetnu, ali i tešku utakmicu. Bez obzira što je radni dan, pozvao bih naše navijače da dođu da nam pomognu koliko god mogu. Nije lako igrati u ovom ritmu, ali mi smo spremni i uradićemo sve da budemo maksimalno spremni za sutrašnju utakmicu.’’

Trener Milojević se potom osvrnuo na naporan ritam utakmica istakavši da priprema ekipu za najveće napore i da ne dozvoljava igračima da se žale na umor niti da razmišljaju o bilo čemu osim o napretku u igri:

’’Ja sam trener i spremam svoju ekipu maksimalno za sve napore na terenu i za ono što nas očekuje. Teško jeste, ali mi smo profesionalci. Gledamo samo naše dvorište i trudimo se da mi budemo najbolji što možemo, svako razmišljanje na drugačiji način nije dobro. Ne bih voleo da ulazimo u bilo kakva druga razmišljanja, želimo da popravimo i nadogradimo svoju igru. Nemamo mnogo vremena, mali je razmak između utakmica tako da akcenat više bacamo na oporavak i svežinu igrača. Ne dam svojim igračima da se žale na umor, oni moraju da shvate da je to njihov  način života, za to su se opredelili. Ako nešto volite da radite, onda ne možete da se žalite na to. Umor postoji i postajeće, ali on nije nikakav izgovor. Dosta vremena provodim u razgovoru sa igračima, želim od njih da čujem kako se osećaju, jer svaki igrač najbolje poznaje svoje telo. Do sada smo pokazali da mogu maksimalno da računam na sve igrače.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da je sve bolja i da su se neki igrači oporavili ili su blizu potpunog oporavka:

’’Raduje me to što se Rikardinjo potpuno oporavio, kao i što smo Milića odmorili nakon malog problema koji je imao nakon meča sa BATE-om. Polako se vraća i Jovičić tako da neću imati nikakav problem da svi igrači konkurišu za tim i moći ću da budem na slatkim mukama. Ne mogu da kažem da kombinujem sastav, jer su ze mene svi igrači standardni. Nekada bih želeo da mogu da stavim svih 25 fudbalera na teren, a nekada bih, da mogu, zamenio svih 11.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti pred ovaj meč nisu davali velika obećanja, svesni da je domaći tim kvalitetniji, ali se nadaju da će uz odgovornu i borbenu igru, kao i dozu sreće, uspeti da izbegnu poraz. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener surduličkog tima Igor Bondžulić koji je naglasio da ne sme biti opuštanja koje rival tog kvaliteta lako može da kazni:

’’Fudbal je takva igra gde ne pobeđuje uvek kvalitetniji i bolji tim. Mi moramo odigrati jako i odgovorno i koncentrisano svake sekunde, da jednom takvom protivniku ne dozvolimo da svako naše opuštanje iskoristi i kazni. Ne možemo pričati o tome kako ćemo mi napasti Crvenu zvezdu, ali moramo razmišljati o tome kako ćemo postići pogodak. Moramo biti koncentrisani i odgovorni i razmišljati kako da ugrozimo protivnika, naravno uz dozu sreće.’’

Ulaznice za ovaj susret prodavaće se na dan njegovog odigravanja, a blagajne će biti otvorene od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 100,00 dinara, Istok – 200,00 dinara i Zapad – 200,00 dinara.

Meč 19.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Radnika igra se danas, u sredu 29.novembra 2017.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.