Derbi meč 19.kola Super lige Srbije igra se u sredu u Beogradu gde domaći Voždovac dočekuje gradskog rivala i aktuelnog šampiona, ekipu Partizana. Crno-beli su jedini ovosezonski poraz doživeli upravo u duelu sa ’’zmajevima’’, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i borbenu utakmicu.

Ekipa Voždovca ove sezone igra dosta dobro i održava svoje mesto u vrhu tabele, a nakon osamnaest odigranih susreta na svom kontu ima devet pobeda, uz pet remija i četiri poraza. U prethodnom kolu su na gostovanju u Čačku odigrali nerešeno sa ekipom Borca, a rezultat je bio 0:0. Sa 32 osvojena boda ’’zmajevi’’ trenutno zauzimaju 4.mesto na superligaškoj tabeli. Crno-beli su ove sezone uspešni na sva tri ’’fronta’’, iako su u nekoliko navrata pružali slabije partije, a nakon osamnaest odigranih susreta na svom kontu imaju trinaest pobeda, uz četiri remija i jedan poraz. U prethodnom kolu odigrali su na svom terenu nerešeno sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 1:1. Sa 43 osvojena boda trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Humskoj završen je pobedom ekipe Voždovca rezultatom 1:3(1:2). Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Uroš Đurđević (penal), dok su strelci za gostujući tim bili Filip Stuparević, Borko Duronjić i Aleksandar Ješić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 17 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 14 pobeda, uz dva poraza i jedan remi. Zanimljivo je da su ’’zmajevi’’ obe pobede i jedini remi izborili na stadionu u Humskoj, dok na svom terenu nisu osvojili nijedan bod.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina ulogu favorita prepuštaju komšijama iz Humske, iako su ove sezone već pokazali da mogu da nadigraju crno-bele. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je istakao da će njegov tim prikazati sada već prepoznatljivu igru i da se nada povoljnom rezultatu:

’’Interesantan meč je pred nama, to je sigurno. Želim da iskoristim priliku da čestitam Partizanu na fenomenalnom uspehu, ne samo za njih, već i za sve nas koji igramo Super ligu, jer je to pokazatelj da ono što se igra kod nas može da se izmeri na evropskom tržištu. Čestitam im od srca. Dočekujemo šampiona, evropski Partizan. Uloga favorita je na njihovoj strani. Mi ćemo znati kako da ih dočekamo na pravi način. Na terenu ćemo pružiti ono što se od nas očekuje. Mislim da već imamo svoju prepoznatljivu igru. Jednom smo uspeli da uradimo neke stvari protiv Crvene zvezde i Partizana, tako da se nadam da ćemo umeti to da ponovimo.’’

Kadrovska situacija u redovima ’’zmajeva’’ je dosta dobra, a stručni štab neće moći da računa jedino na Jovicu Blagojevića koji je već duže odsutan.

Trener Stolica se potom osvrnuo i na žestok ritam utakmica sa kojim se nose prvotimci Partizana istakavši da crno-beli imaju sasvim dovoljan broj kvalitetnih igrača da u svakom momentu mogu da izvedu snažan tim:

’’Partizan je već duže vreme u ovakvom ritmu utakmica i mislim da su igrači na to navikli. Jasno je da imaju širok izbor igrača i mogućnost rotacije koja je neminovnost. Partizan na svakom mestu ima po dva podjednako dobra igrača, znaće da to zarotira i izađe sa najjačim mogućim sastavom. Sutra očekujem svež i veoma motivisan Partizan.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da se u potpunosti revanširaju ’’zmajevima’’ za jedini ovosezonski poraz. Šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da je njegovom timu neophodna pobeda da ostane u trci za šampionsku titulu:

’’Sve ćemo učiniti da pobedimo i revanširamo se za poraz od njih u prvoj utakmici. Poštujemo ih, ali nam treba dobar rezultat da ostanemo u trci. Čeka nas veoma jak rival. Ako želimo da pobedimo Voždovac moramo da izjednačimo njihov intenzitet. Ako to ne budemo uradili, nemamo šta da tražimo u toj utakmici.’’

Šef stručnog štaba crno-belih će na ovom meču gotovo sigurno moći da računa na Marka Jevtovića, Ognjena Ožegovića i Nemanju Miletića koji su se oporavili od povreda, dok u timu neće biti nedovoljno oporavljeni Miroslav Vulićević i Marko Janković:

’’Janković je dobio dosta bolan udarac u kuk i nećemo moći da računamo na njega na ovoj utakmici, ali se nadam da će biti spreman posle nje.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, u periodu od 10:00 do 16:00 časova, na biletarnici Stadiona. U prodaji će biti samo ulaznice za zapadnu tribinu, po ceni od 500,00 dinara. Sezonske ulaznice važe za ovaj susret.

Derbi meč 19.kola Super lige Srbije između Voždovca i Partizana igra se danas, u sredu 29.novembra 2017.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović