Super liga: Održana sednica Izvršnog odbora Zajednice klubova SLS

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1023

Uz prisustvo predstavnika klubova Super lige Srbije danas je održana sednica Izvršnog odbora Zajednice Super lige Srbije kojom je predsedavao Dragomir Lazović predsednik Zajednice.


Pored predstavnika klubova sednici su prisustvovali i u njenom radu učestvovali Predsednik FSS gospodin Slaviša Kokeza, Generalni sekretar FSS gospodin Jovan Šurbatović i Predsednik sudijske komisije FSS gospodin Milan Karadžić.


Shodno odluci Skupštine Zajednice, danas je izvršen prijem svih klubova Prve lige Srbije u članstvo Zajednice koja će od danas u svom sastavu imati 32 fudbalska kluba.


U veoma dinamičnoj diskusiji, razgovaralo se o rešenjima za probleme koji u poslednje vreme nanose štetu ugledu domaćeg fudbala kao i o suđenju na utakmicama Super lige Srbije. Posebno je istaknuto da se mora prestati sa daljim saopštenjima između klubova koja urušavaju integritet takmičenja što je posebno nedopustivo u periodu kada je „A“ Reprezentacija Srbije izborila plasman na svetsko prvenstvo, a Crvena zvezda i Partizan beleže odlične rezultate u Evropi.


FK Partizan je zvanično predložio Fudbalskom savezu i Zajednici klubova uvođenje VAR tehnologije i angažovanje stranih sudija na predstojećem derbiju.

Sudijskoj komisiji je predloženo pooštravanje kaznene politike prema sudijama za koje se utvrdi da u kontinuitetu greše prilikom donošenja odluka na utakmiciama.

Takođe, pokrenute su i druge brojne teme i konstatovano da će se u narednom periodu intenzivno raditi na popravljanju položaja profesionalnih klubova.

Organizacije
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte