Uz prisustvo predstavnika klubova Super lige Srbije danas je održana sednica Izvršnog odbora Zajednice Super lige Srbije kojom je predsedavao Dragomir Lazović predsednik Zajednice.


Pored predstavnika klubova sednici su prisustvovali i u njenom radu učestvovali Predsednik FSS gospodin Slaviša Kokeza, Generalni sekretar FSS gospodin Jovan Šurbatović i Predsednik sudijske komisije FSS gospodin Milan Karadžić.


Shodno odluci Skupštine Zajednice, danas je izvršen prijem svih klubova Prve lige Srbije u članstvo Zajednice koja će od danas u svom sastavu imati 32 fudbalska kluba.


U veoma dinamičnoj diskusiji, razgovaralo se o rešenjima za probleme koji u poslednje vreme nanose štetu ugledu domaćeg fudbala kao i o suđenju na utakmicama Super lige Srbije. Posebno je istaknuto da se mora prestati sa daljim saopštenjima između klubova koja urušavaju integritet takmičenja što je posebno nedopustivo u periodu kada je „A“ Reprezentacija Srbije izborila plasman na svetsko prvenstvo, a Crvena zvezda i Partizan beleže odlične rezultate u Evropi.


FK Partizan je zvanično predložio Fudbalskom savezu i Zajednici klubova uvođenje VAR tehnologije i angažovanje stranih sudija na predstojećem derbiju.

Sudijskoj komisiji je predloženo pooštravanje kaznene politike prema sudijama za koje se utvrdi da u kontinuitetu greše prilikom donošenja odluka na utakmiciama.

Takođe, pokrenute su i druge brojne teme i konstatovano da će se u narednom periodu intenzivno raditi na popravljanju položaja profesionalnih klubova.