Najbolji igrač 18.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Ričmond Boaći, strelac oba pogotka za ekipu Crvene zvezde u pobedi nad ekipom Čukaričkog u derbi susretu odigranom na Banovom brdu.

Vikend za nama doneo je ponovo mnogo uzbuđenja i zanimljivih utakmica, a ovoga puta favoriti su se propisno namučili u duelima sa svojim rivalima. Ekipe Borca i Spartaka izborile su remi u duelima sa Voždovcem i Partizanom, OFK Bačka je uspela da ostvari trijumf u duelu sa Vojvodinom , dok je Crvena zvezda tek nakon preokreta i velike borbe uspela da stigne do sva tri boda u derbiju kola odigranom na Banovom brdu. Junak ovog poslednjeg susreta bio je ove sezone nezaustavljivi Ričmond Boaći koji je ponovo bio golgeterski raspoložen i priseban u ključnim momentima. Igrači Crvene zvezde su, vidno umorni od evropskog okršaja u Belorusiji, teško stizali do stopostotnih šansi, pa je sigurna realizacija onih za koje su uspeli da se izbore bila presudna na ovoj utakmici koja je okončana rezultatom 1:2(1:0). To je i ključni razlog zašto je napadač iz Gane, dvostruki strelac u duelu sa ’’brđanima’’, po drugi put zaredom igrač kola u izboru naše redakcije, a treba reći da je ozbiljne konkurente imao u prvotimcu OFK Bačka, mladom Luki Lukoviću, krilnom napadaču Napretka Aleksi Vukanoviću i golmanu čačanskog Borca, iskusnom Vladimiru Bajiću.

Uzbudljiv meč najavila je prilika ’’brđana’’ u prvim sekundama utakmice, a da lideru šampionata neće biti nimalo lako jasno je bilo u finišu prvog poluvremena kada je domaći tim stigao do vođstva. Hrabru i dobru igru fudbaleri Čukaričkog su krunisali pogotkom Mićina u 41.minutu susreta. Asmir Kajević je ’’povukao’’ jedan kontranapada na sredini terena, poslao loptu na desnu stranu ka Petru Jovanoviću, a ovaj je uputio centaršut u šesnaesterac ka Petru Mićinu koji je sa mesta odakle se izvode kazneni udarci loptu precizno šalje iza leđa Milana Borjana. Na pauzu se otišlo sa zasluženom prednošću ’’brđana’’, a drugi deo igre doneo je potpuni preokret. Crveno-beli su krenuli odlučnije ka golu domaćina i to je donelo rezultat u 58.minutu susreta. U šesnaestercu ’’brđana’’ oboren je Aleksandar Pešić, a precizan sa ’’bele tačke’’ bio je Ričmond Boaći. Isti igrač je gostima doneo i potpuni preokret i nova tri boda. Nakon jednog prekida koji je izveo Krstičić i asistencije Babića lopta je stigla do napadača iz Gane koji je sa ivice peterca majstorski prevario Darka Puškarića koji je pokušao da ga izblokira i golmana Nemanju Belića koji nije uspeo da sačuva mrežu svog gola.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ričmond Boaći (24) je rođen u Akri (Gana), igra na poziciji centralnog napadača, a seniorsku karijeru započeo je u italijanskoj Đenovi. Tokom karijere je nastupao i za Sasuolo, Juventus, španski Elče, Atalantu, holandsku Rodu i italijanskog drugoligaša Latinu odakle je tokom januara ove godine i stigao u Beograd. Ove sezone je zabeležio 25 nastupa u svim takmičenjima i postigao 20 pogodaka (Super liga – 12, Liga Evrope – 8). Ukupno je za crveno-bele zabeležio 44 nastupa i postigao 35 pogodaka. Trenutno sa saigračem Aleksandrom Pešićem deli prvo mesto na listi strelaca Super lige Srbije. Za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U20) zabeležio je 6 nastupa i postigao 2 pogotka, dok je za najjaču selekciju debitovao 2012.godine i zabeležio 13 nastupa uz 5 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: