Derbi meč 17.kola Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel timova koji igraju izuzetno borbeno i dopadljivo, gaje i ’’evropske’’ ambicije, pa treba očekivati sjajan meč.

Ekipa Napretka ove sezone igra sa puno oscilacija, a nakon šesnaest odigranih susreta na svom kontu imaju sedam pobeda, uz dva remija i sedam praza. U prethodnom kolu su na Banjici pretrpeli poraz od ekipe Rada, a rezultat je bio 1:0. Sa 23 osvojena boda trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli. ’’Brđani’’ igraju sve čvršće, nalaze se u seriji bez poraza i popravljaju poziciju na tabeli, a nakon šesnaest odigranih susreta na svom kontu imaju osam pobeda, uz četiri remija i četiri poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu savladali ekipu novosadske Vojvodine, a rezultat je bio 2:1. Sa 28 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 6.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran na Banovom brdu završen je pobedom Čukaričkog rezultatom 2:0(0:0). Strelci su na tom susretu bili Nikola Drinčić i Darko Puškarić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 19 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) ekipa Čukaričkog je bila dosta uspešnija sa 10 pobeda, uz 3 remija i 6 poraza. Zanimljivo je da je ekipa Napretka čak pet od ukupno šest ostvarenih trijumfa izborila na svom stadionu, a poslednji u prethodnoj sezoni 2016/17 kada je rezulta bio 2:1.


FOTO: fkcukaricki.rs

U taboru domaćina vlada dobro raspoloženje nakon dvonedeljne pauze, a posle gotovo mesec dana ’’čarapani’’ će igrati pred svojim navijačima. Šef stručnog štaba kruševačkog tima, iskusni Milorad Kosanović, istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da očekuje otvorenu igru protivnika i dobru utakmicu:

’’Čukarički je vrlo korektan protivnik koji će doći u Kruševac da napravi najbolji rezultat koji može. Igraće agresivno, otvoreno, orjentisano ka napadu i pobedi, i na nama je da to prihvatimo. Mi moramo da budemo koncentrisani devedeset minuta, da uđemo u utakmicu na isti,ako ne i bolji način i da se takmičimo svih devedeset minuta. Biće teško i naporno, ali u tome je draž i lepota fudbala. Pre svega očekujem jednu dobru utakmicu, a nadam se da smo dovoljno spremni da odgovorimo subotnjem izazovu.’’

Prisutnima se obratio i prvotimac Napretka, iskusni Bojan Miladinović, koji je istakao da se potpuno oporavio i da spremno dočekuje duel sa ’’brđanima’’:

’’Potpuno sam spreman, povreda je iza mene, a na treneru je da odluči da li ću igrati utakmicu ili ne. Mi smo spremni, i nadamo se pozitivnom rezultatu u subotu.’’

Stručni štab Kruševljana ima dosta kadrovskih problema uoči susreta sa ekipom Čukaričkog. Prvotimci Markoski, Urošević i Ivanović će zbog povreda izostati i sa ove utakmice, a neizvesno je učešće i Simonovića koji se tek vratio iz Koreje, nakon nastupa za nacionalni tim.

Gosti u ovaj meč ulaze sa mnogo samopouzdanja, nakon serije mečeva bez poraza i pobede u duelu sa ’’lalama’’, ali i sa puno respekta prema protivniku. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je naglasio da obe ekipe imaju podjednake šanse za pobedu:

’’Očekuje nas možda i najteže gostovanje ove polusezone odličnoj ekipi Napretka iz Kruševca. To je jako organizovan klub u kom sam proveo šest meseci. Igraćemo na terenu na kom gosti teško dolaze do bodova, između ostalog i zbog toga što imaju sjajnu publiku. Imaju tim da budu među prva četiri u ligi po imenima igrača. Promenili su trenera, došao je Miša Kosanović i jedini su uspeli da pobede Crvenu zvezdu, što sve govori o kvalitetu našeg protivnika. Međutim, i mi poslednjih trinaest utakmica imamo jedan poraz i idemo puni samopouzdanja tamo da igramo. Nadigravaćemo se, nećemo se braniti, pa da vidimo. U suštini, daćemo sve od sebe da se vratimo u Beograd neporaženi, to bi za nas bio uspeh. Nema favorita, šanse oba tima su podjednake, taj dan ko bolje uđe u utakmicu lakše će doći do pobede.’’

Kadrovska situacija je i dalje izuzetno složena, jer su Kirovski, Mudrinski, Đurić, Zorić i Tedić i dalje van stroja. Nakon desetak dana treninzima sa ekipom su se vratili reprezentativci Miroslav Bogosavac i Petar Mićin. Ono što sigurno raduje trenera Lalatovića jeste povratak Ismaela Beka Fofane sa pozajmice iz kazahstanskog Irtiša, ali zbog proceduralnih detalja ne treba očekivati njegov nastup u ovom prvenstvenom kolu.

Ulaznice za ovaj susret biće puštene u prodaju na dan njegovog odigravanja, a blagajne stadiona ’’Mladost’’ u Kruševcu biće otvorene od 10:00 časova pa sve do početka utakmice.

Derbi meč 17.kola Super lige Srbije između Napretka i Čukaričkog igra se danas, u subotu 18.novembra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.rs