Prvi meč 17.kola Super lige Srbije igra se danas u Lučanima gde domaća Mladost dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Mečevi ova dva tima uvek su borbeni i kvalitetni, pa treba očekivati da tako bude i ovoga puta.

Ekipa Mladosti ove sezone ne ’’blista’’, a nakon šesnaest odigranih susreta na svom kontu ima pet pobeda, uz četiri remija i sedam poraza. U prethodnom kolu Lučanci su u Zemunu podelili bodove sa istoimenim superligašem, a rezultat je bio 0:0. Sa 19 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. Nišlije ove sezone imaju mnogo problema i igraju sa dosta oscilacija, a nakon šesnaest odigranih susreta na svom kontu imaju samo šest pobeda, uz pet remija i pet poraza. U prethodnom kolu su na svom terenu pretrpeli poraz od ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:4. Sa 23 osvojena boda trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a Nišlije su na svom stadionu slavile rezultatom 2:1. Strelci za ekipu Radničkog bili su tom prilikom Slaviša Stojanović i Milan Pavkov (penal), dok je jedini pogodak za Lučance postigao Miloš Trifunović. Ako posmatramo rezultate prethodnih deset međusobnih duela u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2017) Nišlije su bile malo uspešnije sa četiri trijumfa, uz tri remija i tri poraza. Zanimljivo je da su sva tri trijumfa Lučanci izborili na svom terenu.

U taboru domaćina vlada bolje raspoloženje nakon dvonedeljne pauze, pa se svi nadaju dobrom rezultatu. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac lučanskog superligaša Aleksandar Pejović koji je istakao da priželjkuje nastavak dobre rezultatske serije:

’’Nišlije imaju dobru ekipu, s pravom gaje evropske ambicije. Pavkov, Arsić i Mrkić čine mnogo opasan napadački trio i svakog rivala teraju na oprez. S druge strane, mi se nalazimo u dobroj rezultatskoj seriji, želimo da je nastavimo upravo danas, u duelu sa Radničkim. Početkom jeseni Radnički je na Čairu slavio. Naša želja je da se večeras revanširamo i tako napravimo korak ka gornjem delu tabele. Izdanja iz prethodnih nekoliko utakmica dobar su recept i za večeras. Prvenstvenu pauzu dobro smo iskoristili, potrudićemo se da igru podignemo na viši nivo. To će, nadam se, biti dovoljno za pobedu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa nešto manje kadrovskih problema, jer se nekolicina povređenih igrača oporavila od povreda, ali ni ovoga puta neće na teren izaći kompletni. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Milan Đuričić koji je istakao da će odmoriti dvojicu reprezentativaca:

’’Niz teških mečeva nastavljamo sutra u Lučanima. Imali smo skoro dve nedelje da se pripremimo za ovo gostovanje i mogu da kažem da je kadrovska situacija za nijansu bolja nego ranije. Krznarić, Tomić i Petrović su se oporavili od povreda, u konkurenciju za startnu postavu vraća se i Pavkov, nakon što je propustio utakmicu sa Crvenom zvezdom, ali se u međuvremenu povredio Subić. Aksentijević i Mrkić su rano jutros stigli sa reprezentativnih akcija, njihovo pozivanje u seniorsku i mladu selekciju Srbije je velika stvar za klub, a ja smatram da bi bilo surovo opterećivati ih da igraju ovako zahtevan duel već u sutra, tako da će oni sigurno preskočiti Mladost. Pred nama je zahtevan meč i ozbiljan protivnik. Mladost ima dobru ekipu, odličnog trenera, a posebno su neugodni na domaćem terenu. Moramo biti maksimalno koncentrisani svih devedeset minuta, ne smemo da im dozvolimo kontrolu na sredini terena i u svaki duel moramo ući agresivno. To su osnovni preduslovi za dobar rezultat. Mi naravno želimo pobedu, ali ni bod u Lučanima nije neuspeh.’’

Meč 17.kola Super lige Srbije između Mladosti i Radničkog igra se danas, u petak 17.novembra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.