Danas se u okviru 16.kola Super lige Srbije u Surdulici sastaju domaći Radnik i gosti iz Beograda, ekipa Voždovca. Mečevi ova dva tima su prethodnih sezona bili izuzetno atraktivni i zanimljivi, pa treba očekivati da slično bude i ovoga puta.

Surduličani ove sezone igraju sa dosta oscilacija, čini se da najviše ’’škripi’’ u odbrani, a nakon petnaest odigranih susreta na svom kontu imaju pet pobeda, uz tri remija i sedam poraza. U prethodnom kolu ubedljivo su na svom terenu savladali subotički Spartak Ždrepčeva krv, a rezultat je bio 5:1. Sa 18 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 10.mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa Voždovca ove sezone igra odlično i postiže sjajne rezultate, a nakon petnaest odigranih susreta na svom kontu ima osam pobeda, uz četiri remija i tri poraza. Ipak, u prethodnom kolu su na Banovom brdu pretrpeli poraz nakon preokreta, a rezultat je bio 2:1. Sa 28 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 4.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su ove sezone već odigrala jedan međusobni susret, koji je završen podelom bodova. Meč odigran u Beogradu završen je rezultatom 0:0. Ako posmatramo rezultate prethodnih šest međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2015-2017) Voždovčani su bili nešto uspešniji sa tri pobede, uz jedan remi i dva poraza.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa mnogo samopouzdanja, nakon ubedljivog trijumfa nad Subotičanima u prethodnom kolu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba surduličkog tima Simo Krunić koji je ipak upozorio da njegov tim treba da odmeri snage sa ekipom koja igra najbolji fudbal u Srbiji:

’’Normalno da nam je prijao rezultat, ali ga ostavljamo iza nas i okrećemo se sledećem kolu i danu kada nam u goste dolazi ekipa koja po mom mišljenju igra najbolji fudbal u Srbiji. Imaju odličan posed lopte, dobro vrše rotacije u igri i jako je teško parirati takvoj ekipi. Svesni smo da imamo dobar rezultat iza sebe, ali nas nikako ne sme uljuljkati, baš u ovom trenutku pred ovakvom jednom ekipom. Pokušaćemo da im se suprostavimo i da vučemo poteze kao sa Partizanom i Spartakom. Biće jako teško, teško je sa njima držati loptu. Ali, sa druge strane imamo blagu prednost, jer igramo pred svojom publikom koja je uz nas i uz njihovu pomoć će nam biti lakše da protiv izuzetno dobre ekipe pokušamo da osvojimo bodove. Sami od sebe tražimo da protiv ovakve jedne ekipe ne smemo da dozvolimo da imamo taj luksuz da iko od igrača ne da maksimum ka cilju da se napravi dobar rezultat.’’

Prisutnima se potom obratio i mladi napadač Igor Zlatanović, koji je zbog povrede propustio prethodna četiri prvenstvena kola. On je istakao da veruje u svoje saigrače i povoljan ishod utakmice:

’’Za ovu utakmicu se spremamo još od ponedeljka. Slažem se sa trenerom da nam dolazi ekipa koja čvrsto igra, i na domaćem terenu i na strani. Ulazimo maksimalno čvrsto i borbeno u tu utakmicu i nadamo se da na ovu pauzu posle utakmice odemo srećni i zadovoljni. Našoj publici obećavamo dobru partiju, nadamo se pobedi.’’

Stručni štab Radnika ovoga puta neće moći da računa na povređenog Mićića i ’’požutelog’’ Žakulu, dok će svi ostali prvotimci biti na raspolaganju za susret sa ’’zmajevima’’.

U taboru gostiju još uvek postoji žal zbog poraza u prethodnom kolu, kada je u finišu susreta ispuštena prednost, pa je važnost ovog meča za ekipu ogromna. Pomoćni trener u stručnom štabu ’’zmajeva’’, Aleksandar Linta, istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da očekuje izuzetno težak meč:

’’Očekuje nas teška i neizvesna utakmica. Ekipa Radnika je neugodan protivnik. Uradili smo analize i uspeli da prikupimo sve njihove osobine, kako dobre, tako i malo manje dobre. Međutim, mi nikada našu igru nismo bazirali na igri protivnika, trudićemo se da tako bude i u subotu, jer želimo da budemo dosledni našem sistemu i našem stilu igre. Akcenat želimo da bacimo na igru i da iz te igre dođemo do rezultata. Nadamo se jednoj pravoj sportskoj utakmici, gde će svi fudbalski aspekti biti prisutni. Očekujemo fer utakmicu, pa neka bolja ekipa pobedi.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da je sve povoljnija:

’’Luković i Blagojević su u fazi oporavka, ali imamo apsolutno poverenje u sve igrače koji će biti u protokolu, oni poseduju kvalitet i zato jesu sa nama.’’

Prisutnima se potom obratio i standardni čuvar mreže ’’zmajeva’’ Zoran Popović koji je istakao da njegov tim mora ići na pobedu nakon poraza u prethodnom kolu:

’’Očekuje nas dobra utakmica, jer Radnik totalno drugačije igra kao domaćin. Na našem terenu su igrali zatvorenije. Očekujem da budu ofanzivniji i da bude otvorena utakmica i da će ljubitelji fudbala imati dosta toga da vide u subotu. Mi na neki način imamo imperativ pobede, posle poraza od Čukaričkog, jer smo imali sve u svojim rukama do pred sam kraj meča. Ostaje žal, jer smo ispustili tri boda, a iz Surdulice hoćemo da se vratimo sa pobedom i da nastavimo gde smo stali pre Čukaričkog.’’

Meč 16.kola Super lige Srbije između Radnika i Voždovca igra se danas, u subotu 04.novembra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.