Poslednji meč 13.kola Super lige Srbije igra se danas u Lučanima gde domaća Mladost dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Domaći tim ne igra na očekivanom nivou, ali nam tradicija govori da ’’čarapane’’ čeka izuzetno težak posao.

Ekipa Mladosti je na startu sezone imala neočekivano slab učinak i nakon dvanaest odigranih susreta na svom kontu ima samo tri pobede, uz tri remija i čak šest poraza. U prethodnom kolu Lučanci su u Novom Sadu pretrpeli poraz od ekipe Vojvodine rezultatom 2:0. Sa 12 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. Ekipa Napretka je tokom ove sezone igrala sa dosta oscilacija, a nakon dvanaest odigranih kola na svom kontu imaju pet pobeda, uz dva remija i pet poraza. U prethodnom kolu su nakon sjajne igre na svom stadionu savladali ekipu Crvene zvezde rezultatom 1:0. Sa 17 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli.

Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala tri međusobna susreta, a uspešniji su bili Lučanci sa dva trijumfa, uz jedan remi. Prvi meč odigran je u Lučanima, a domaći tim slavio je rezultatom 1:0(1:0). Strelac jedinog pogotka bio je Radomir Milosavljević u ranoj fazi utakmice. Drugi meč odigran je u Kruševcu, a završen je podelom bodova nakon rezultata 0:0. Treći meč odigran je u plej-of fazi takmičenja, a direktno je odlučivao o putniku u evropske kvalifikacije. Lučanci su tada na svom stadionu nakon velike borbe slavili rezultatom 3:2(1:1). Strelac sva tri pogotka za domaći tim bio je tom prilikom Milan Bojović, a dva je postigao sa ’’bele tačke’’. Strelac oba pogotka za goste bio je Nenad Šljivić, takođe sa ’’bele tačke’’. Ako posmatramo rezultate prethodnih 10 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2017) Lučanci su bili uspešniji sa četiri pobede, uz četiri remija i dva poraza. Oba trijumfa Kruševljani su ostvarili još u sezoni 2004/05.

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon reprezentativne pauze, iskorišćene za dobar rad i otklanjanje nedostataka u igri, pa se svi nadaju seriji dobrih rezultata. O tome je u izjavi za medije datoj uoči ovog duela govorio i prvotimac lučanskog superligaša Bogdan Milošević koji je istakao da će njegovi saigrači i on učiniti sve da stignu do važne pobede:

’’Pauzu smo dobro iskoristili, dobro se osvežili i pripremili za iskušenja koja nas čekaju u nastavku prvenstva. Napredak je u dosadašnjemdelu prvenstva pokazao da ima odličnu ekipu, koja gaji evropske ambicije. Kruševljani su kvalitet pokazali i u duelima sa našim najjačim klubovima. Uostalom, u prošlom kolu naneli su i prvi poraz Crvenoj zvezdi, što dovoljno govori o snazi večerašnjeg protivnika. S druge strane, nemamo izbora i učinićemo sve kako bismo stigli do važne pobede.’’

U taboru gostiju vlada veliki optimizam, a samopouzdanju je doprinela i pobeda nad Crvenom zvezdom uoči reprezentativne pauze. Zadovoljstvo trenutnom formom istakao je u svojoj izjavi datoj tokom redovne konferencije za medije održane uoči ove utakmice i prvotimac ’’čarapana’’ Nikola Boranijašević:

’’Ušli smo u dobar ritam, dobro igramo i stvaramo šanse. Na nama je da ih iskoristimo na najbolji mogući način. Ako odigramo maksimalno požrtvovano i angažovano mislim da neće biti preterano velikih problema i da će greške sa naše strane izostati.’’

Prisutnima se potom obratio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je istakao da očekuje odličnu utakmicu:

’’Ja volim da odem u Lučane, jer sam sa Neškom dobar drug i imam lepa iskustva. Imaju odličan teren i odličan tim, dobro igraju, i uvek je za očekivati da tamo može da se vidi dobra utakmica. Mišljenja sam da će tako biti i ovoga puta. Mi smo ušli u seriju od četiri utakmice bez poraza i imamo nameru da probamo da to i zadržimo, da ona traje i dalje. Neće biti lako. Mladost je ekipa koju moramo da poštujemo i da im maksimalno otežamo , da probamo da se izborimo za što bolji rezultat. Nema razloga da ne idemo u Lučane sa najvećim ambicijama i najboljim željama da pre svega odigramo dobru utakmicu.’’

Trener Kosanović je rekao da ga raduje činjenica da su svi igrači na raspolaganju stručnom štabu, osim Markoskog koji je zadobio povredu na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Prvotimac ’’čarapana’’, napadač Aleksa Vukanović, u kratkoj izjavi je istakao da očekuje da njegov tim iz Lučana dođe neporažen:

’’Nadam se da ćemo se iz Lučana vratiti sa sva tri boda. Mi smo dobra ekipa i dobro radimo sa novim šefom i ne postoji razlog zašto se ne bi vratili neporaženi.’’

Meč 13.kola Super lige Srbije između Mladosti i Napretka igra se danas, u nedelju 15.oktobra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.