Derbi meč 13.kola Super lige Srbije igra se u subotu na niškom stadionu ’’Čair’’ gde domaći Radnički dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca. Biće to duel timova koji imaju ’’evropske’’ ambicije i koji se nalaze u vrhu tabele, pa treba očekivati izuzetno borbenu i kvalitetnu utakmicu.

Nišlije ove sezone postižu solidne rezultate, a nakon dvanaest odigranih susreta na svom kontu imaju šest pobeda, uz tri remija i tri poraza. U prethodnom kolu ekipa Radničkog je poraženana na gostovanju u Subotici, a ekipa Spartaka je slavila rezultatom 4:2. Sa 21 bodom trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. Voždovčani ove sezone igraju jako dobro, a nakon dvanaest odigranih susreta na svom kontu imaju sedam pobeda, uz tri remija i dva poraza. U prethodnom kolu ’’zmajevi’’ su na svom stadionu više nego ubedljivo savladali ekipu Zemuna, a rezultat je tom prilikom bio 6:1. Sa 24 osvojena boda trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli.

Dva tima su se tokom prethodne sezone sastajala tri puta, a mnogo uspešnija bila je ekipa Radničkog koja je imala maksimalan učinak. Prvi meč odigran je u Beogradu, a Nišlije su slavile rezultatom 1:4(0:1). Strelac jedinog pogotka za Voždovac bio je tom prilikom Nikola Lukić, dok su pogotke za niški tim postigli Milan Pavkov (dva pogotka), Marko Mrkić i Lazar Arsić. Drugi meč odigran je u Nišu, a rezultat je bio 2:0(1:0). Strelci su tom prilikom bili Anid Travančić i Lazar Arsić. I treći meč odigran je u Nišu, a rezultat je ovoga puta bio 3:0(1:0). Strelci su bili Lazar Arsić, Aleksandar Jovanović i Andreja Apostolović. Ako posmatramo rezultate prethodnih 12 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2017) Nišlije su bile nešto uspešnije sa pet pobeda, uz četiri remija i tri poraza. Zanimljivo je da su od tih pet pobeda čak četiri postigli u prethodna četiri međusobna duela, kao i da su ’’zmajevi’’ sva tri trijumfa ostvarili kao domaćini.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa novim šefom stručnog štaba i starim ciljevima. Na klupi će debitovati nedavno angažovani strateg Nišlija Milan Đuričić koji je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret istakao da očekuje neizvesnu borbu i kvalitetnu partiju svojih igrača:

’’Tokom utakmice protiv Voždovca želim da svi vide kakav fudbal će Radnički igrati u narednom periodu. Način igre jednog tima je ozbiljan proces i mi smo u proteklih desetak dana učinili mnogo u promeni filozofije u ofanzivnom pravcu. Na megdan nam dolazi izuzetno nezgodan rival, sjajno vođen od strane mladog trenera Ilije Stolice, koji mi je bio pomoćnik u radu sa mlađim kategorijama u Fudbalskom savezu Srbije, što znači da nas čeka težak zadatak. Voždovac je uigrana ekipa koja u kontinuitetu beleži dobre rezultate, tako da ne treba da čudi što su prošle sezone pobedili Crvenu zvezdu, a ove Partizan. Ipak, uz svo poštovanje protivnika, mi ćemo od prvog minuta težiti da nametnemo naš stil i da kroz dominaciju na terenu dođemo do pobede koja bi u ovom trenutku bila mnogo važna za Radnički.’’

Šef stručnog štaba niškog superligaša je zatim detaljnije obrazložio kakav Radnički publika može da očekuje nakon njegovog dolaska:

’’Insistiraćemo na brzoj igri. Ja to zovem brzom cirkulacijom lopte, a to je fudbal sa direktnim napadima na protivnika i igra bez nepotrebnog zaustavljanja. Ja sam i po dolasku u klub rekao da Radnički ima dobre fudbalere koji igraju nezreo fudbal i to će morati da se promeni već od ovog susreta protiv Voždovca. Ovo je klub koji mora stalno da pobeđuje, ali i da do trijumfa stiže uz lepu i dopadljivu igru. Radnički je ozbiljna ekipa sa bogatom istorijom koja svoj renome mora da iskazuje u svim situacijama.’’

Prisutnima se potom obratio i mladi prvotimac Nišlija, napadač Marko Mrkić, koji je istakao da će njegov tim pokušati da nametne svoju igru:

’’Dolazi nam ekipa iz samog vrha tabele i pred nama je teška i neizvesna borba. Mi smo spremni, igramo pred domaćom publikom i nemamo razloga za strah. Bićemo agresivni, trudićemo se da im skratimo prostor za igru, da mi budemo ti koji će dominirati, a ukoliko to učinimo dobar rezultat sigurno neće izostati.’’

Njegov kolega, kapiten niškog tima Aleksandar Jovanović, istakao je da je jedan od ciljeva da se navijači što pre vrate na stadion i obećao bolju igru koja će tome doprineti:

’’Naš veliki cilj je da što pre vratimo publiku na stadion. U poslednje vreme nismo bili na nivou, a to se odmah reflektovalo na posetu na našim utakmicama. Dvonedeljna pauza nam je prijala, stigao je i novi trener, a ono što mogu da obećam je da će Radnički igrati brže, efikasnije i borbenije. Prva prilika da se pokažemo u pravom svetlu je već u subotu. Voždovac je odličan tim, veoma ih respektujemo, ali ako mi na terenu uradimo ono što je potrebno, ubeđen sam da ćemo pobediti.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, ali i respekta prema protivniku. Na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret prisutnima se umesto šefa stručnog štaba Ilije Stolice, koji je odsutan zbog stručnog usavršavanja, obratio generalni direktor ’’zmajeva’’ Goran Grkinić koji je istakao da očekuje ’’vruće’’ gostovanje odličnom timu sa ’’Čaira’’:

’’Veoma zanimljiva utakmica nas očekuje na vrućem terenu. Odlična ekipa nas dočekuje predvođena novim trenerom, Đuričićem, koji je sjajan stručnjak i jedno veliko fudbalsko ime. Imaju odličan igrački kadar, imena Stojanovića, Arsića, Travančića, Pavkova, čine jedan odličan sastav. Iako je šef bio odsutan nedelju dana igrači su radili sjajno. Svesni smo težine zadatka koji nas očekuje u subotu, ali takođe i mi smo svesni kakav tim imamo i sa kakvim kvalitetom raspolažemo. Igramo najlepši fudbal u ligi, pa očekujem pozitivan rezultat u subotu i da idemo na tri boda.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac ’’zmajeva’’ Aleksandar Ješić koji je takođe istakao da očekuje tešku utakmicu i najavio pozitivan rezultat svoje ekipe:

’’Slažem se sa direktorom da nas očekuje jedna teška utakmica i da će teren biti ’’vruć’’. Svi znamo koliko je teško pobediti Radnički na njihovom terenu. Imaju tim sastavljen od igrača koji godinama igraju zajedno i činjenica je da nismo pobedili Radnički u poslednja četiri odmeravanja snaga. Ono što nas zanima je naša igra i partije koje mi pružamo. Želimo da nastavimo sa dobrim igrama i lepim fudbalom, ali i sa dobrim rezultatima. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za ovu utakmicu. Bez obzira koji tim izađe na teren u subotu, pružiće svoj maksimum i doprineti postizanju pozitivnog rezultata i sigurno je da nas očekuje lep fudbal u kome će publika uživati.’’

Ulaznice za ovaj susret se mogu kupiti na dan njegovog odigravanja, u periodu od 10:00 do 15:00 časova na biletarnici isped hale Čair, a potom na biletarnici na istočnoj strani stadiona. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 150,00 dinara, Istok – 300,00 dinara, Zapad – 300,00 dinara i Loža – 1.500,00 dinara.

Derbi meč 13.kola Super lige Srbije između Radničkog i Voždovca igra se u subotu 14.oktobra, sa početkom u 16:00 časova.