U nedelju se u okviru 13.kola Super lige Srbije u Surdulici sastaju domaći Radnik i gosti iz Beograda, ekipa Partizana. Nema sumnje da nas čeka sjajna atmosfera i veliki broj gledalaca, jer u goste stiže aktuelni šampion, a treba očekivati i borbenu i motivisanu igru domaćina koji je tokom kratkog superligaškog staža samo jednom ’’otkinuo bod’’ crno-belima.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a oba su pripala Beograđanima. Prvi meč odigran je u Surdulici, a ekipa Partizana je tom prilikom slavila rezultatom 1:3(0:2). Strelac jedinog pogotka za ekipu Radnika bio je Igor Zlatanović, dok su strelci za crno-bele bili Uroš Đurđević (dva pogotka) i Leonardo da Silva. Drugi meč odigran je u Beogradu, a ekipa Partizana slavila je nakon preokreta rezultatom 2:1(0:1). Gosti su poveli preko Nemanje Arsenijevića, a bodove su crno-belima u drugom delu igre doneli Marko Janković i Uroš Đurđević (penal). Ako posmatramo rezultate prethodnih pet međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2015-2017) ekipa Partizana je bila mnogo uspešnija sa četiri pobede, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom. Taj jedini bod ekipa Radnika je osvojila na svom stadionu u prvom međusobnom susretu odigranom u sezoni 2015/16, a rezultat je tada bio 2:2(0:2).

Surduličani su solidno započeli aktuelnu sezonu i nakon dvanaest odigranih susreta na svom kontu imaju četiri pobede, uz tri remija i pet poraza. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz na gostovanju u Čačku, a rezultat je bio 3:1 za ekipu Borca. Sa 15 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. Ekipa Partizana ove sezone ne igra u skladu sa ambicijama kluba, a nakon jedanaest odigranih susreta crno-beli na svom kontu imaju sedam pobeda, uz tri remija i jedan poraz. U prethodnom kolu na svom terenu su podelili bodove sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 1:1. Sa 24 osvojena boda trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli.

U taboru domaćina dvonedeljna pauza i lepo vreme iskorišćeni su za dodatne pripreme ekipe za nastavak šampionata, a svi u klubu priželjkuju da pred punim tribinama surdulički superligaš napravi iznenađenje. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Simo Krunić koji je istakao da je zadovoljan radom i da će moći da računa i na dvojicu prvotimaca koji su se oporavili od povreda:

’’Iskoristili smo dane ove pauze za maksimalan rad na treninzima. Najbitnije je da nam je vreme išlo u prilog i da su nam svi igrači sada na raspolaganju. Dobro je da su nam se oporavili Zlatanović i Milovanović, dvojica momaka koje nismo imali u par poslednjih kola. U nedelju igramo protiv aktuelnog prvaka države. To su utakmice za koje živi ovaj grad, oseća se ta atmosfera kad nam dolaze Partizan i Zvezda. Iza nas je period "toplo-hladno", nije se moglo znati da li bolje igramo na strani ili kući. I ova utakmica će biti neizvesna. Partizan je imao par loših utakmica koje se možda mogu pravdati nekim umorom, ali mi ne smemo zaboraviti da u nedelju igramo sa timom koji igra Ligu Evrope i koji ima mnogo dobrih igrača, pa i jako dobru klupu. Njima mnogo znači ova utakmica nakon remija sa Čukaričkim. Moja želja bi bila da utakmica bude što neizvesnija, da budemo uvek blizu i da pokušamo da im se što više suprostavimo. Ne sumnjam da će igrači dati svoj maksimum, jer ovo im je velika motivacija kada igraju protiv jednog takvog kluba na svom terenu. Naravno, moramo imati i određenu dozu sreće. Pred nama je devedeset minuta tokom kojih moramo igrati najbolje što možemo.’’


FOTO: fk-radnik.com

Gosti u ovaj meč ulazesa obavezom da opravdaju ulogu favorita, zbog bodovnog zaostatka za liderom šampionata, a za to je neophodno da igrači ne razmišljaju o predstojeć duelu u Ligi Evrope. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da je ekipa koncentrisana isključivo na meč sa Surduličanima:

’’Niko ne razmišlja o Skenderbegu, sve misli su nam usredsređene na Surdulicu i Radnik. Svi znaju da nas čeka težak protivnik. Moramo da pobeđujemo, nemamo prava na grešku. Ići ćemo od prvog minuta da tražimo pobedu koja nam znači mnogo. Oni će probati da nas ugroze, ali normalan tok utakmice je da Partizan vodi meč, a da Radnik čeka šansu iz kontri i dobre odbrane. To je normalan splet okolnosti koji mi očekujemo. Recept za probijanje ’’bunkera’’ je brza igra po bokovima, dupli pasovi u završnici, da pas igra bude tečnija. To su neki recepti protiv zatvorene odbrane koje treba da pokažemo na delu.’’

Strateg crno-belih je potom govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da se Zoran Tošić oporavio i da je trenirao sa ekipom, kao i Sejduba Suma. Povređen je jedino Marko Janković koji neće biti u konkurenciji za sastav. Takođe, naglasio je da je zadovoljan formom i stanjem igrača koji su se vratili sa reprezentativnih obaveza:

’’Svi su došli i svi su spremni. Danilo Pantić je došao sa velikim samopouzdanjem, dao je gol, pobedili su dve utakmice. Svi su spremni da konkurišu za tim, tako da imaćemo u opticaju veliki broj igrača koji će konkurisati za mesto u timu. Biće promena, ali ne mnogo, jer nam dolaze teške utakmice, a svaka nam je bitna. Moramo da pobeđujemo, u prvenstvu zaostajemo za ’’večitim’’ rivalom. Nemamo mnogo izbora, uvek ćemo probati najjači sastav.’’

Ulaznice za ovu utakmicu u prodaji su od srede, a cena su sledeće: Sever – 200,00 dinara, Jug – 200,00 dinara, Zapad – 300,00 dinara i Istok – 500,00 dinara.

Meč 13.kola Super lige Srbije između Radnika i Partizana igra se sutra, u nedelju 15.oktobra 2017.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.