Fudbalski klub Radnički iz Niša danas je predstavio novog šefa stručnog štaba, iskusnog trenera Milana Đuričića, a najavljene su i velike promene u organizaciji rada sa prvim timom i mlađim kategorijama.

Na niškom stadionu ’’Čair’’ danas je održana promocija novog šefa stručnog štaba. Mesto na klupi Radničkog povereno je Milanu Đuričiću koji će pokušati da unapredi igru i rezultate kluba koji i ove sezone pretenduje da obezbedi plasman u evropska takmičenja. Njega je javnosti predstavio sportski direktor kluba Marko Jovanović koji je u svom obraćanju istakao da je odlično upoznat sa njegovim načinom rada i najavio pojačanja u stručnom štabu:

’’Odlično sam upoznat sa njegovim načinom rada i smatram da je Đuričić pravo rešenje za naš klub. Radi se o izuzetnom stručnjaku koji će sigurno unaprediti našu igru i što pre nas vratiti na pobednički kolosek. Nadam se da će Radnički uskoro zaigrati onako kako svi u Nišu očekuju. Đuričiću će u stručnom štabu pomagati Ivan Jević i Boban Dmitrović, za rad sa golmanima biće zadužen Miroslav Stanković, a angažovaćemo i još jednog analitičara. U narednom periodu ćemo pojačati i skauting službu, pa ćemo imati ljude koji će pokrivati sve lige u našoj zemlji.’’

Prisutnima se potom obratio i novi šef stručnog štaba Nišlija koji je tom prilikom istakao da zna šta ga očekuje i najavio da će dati sve od sebe da ispuni očekivanja:

’’Radnički je klub sa bogatom istorijom i moja obaveza je da dam sve od sebe da ovaj tim opravda velika očekivanja javnosti i rukovodstva. Stigao sam u nezgodnom trenutku, jer je sezona davno počela, pa se ne bih razmetao raznoraznim obećanjima. Sigurno bih vam se drugačije obratio da je sada start prvenstva. U ovoj situaciji ćemo se uigravati u hodu i ono što već sada mogu da kažem je da će  obaveza Radničkog biti da pobeđuje, uz demonstraciju lepog i atraktivnog fudbala. Za mene je Radnički izazov, ne bih da patetišem i da se zakljinjem u neku ljubav, čovek sam fudbala i svi koji me poznaju imali su priliku da se uvere da sam trener koji je opredeljen ka ofanzivnom fudbalu. Plejada mojih mladih igrača debitovala je u A reprezentaciji i od te orijentacije nikada neću odustati.’’


FOTO: fkradnickinis.rs

On je potom govorio i o kvalitetima tima istakavši da na raspolaganju ima ozbiljan igrački kadar, ali da je gledajući utakmice zaključio da igraju nezreo fudbal:

’’Gledao sam sve utakmice Radničkog ove sezone, što uživo, što preko televizije i zaključio da ovaj klub ima ozbiljan igrački kadar, koji igra nezreo fudbal. Moja prva misija ovde je da nateram igrače da postanu pravi tim, jer mislim da oni to mogu. Imamo kvalitet i na nama je da ga što pre demonstriramo na terenu. Na raspored ne mogu da utičem, ali mogu da kažem da mi on predstavlja motiv više. Pred nama su utakmice protiv Voždovca, Vojvodine, Napretka i Crvene zvezde. To je izuzetno težak ciklus i prava prilika za nas da pokažemo od kakvog smo materijala napravljeni.’’

Govoreći o Omladinskoj školi trener Đuričić je najavio da će joj posvetiti posebnu pažnju, te da će glavni zadatak Radničkog biti da zaustavi odliv talenata iz Niša i da te igrače privuče na Čair.

Milan Đuričić (56) je rođen u Beogradu, a trenersku karijeru započeo je u ekipi Radničkog iz Nove Pazove. Vodio je još i Tekstilac iz Odžaka, Dinamo iz Pančeva (dva puta), Cement iz Beočina, Srem iz Sremske Mitrovice (četiri puta), Mladost iz Lučana, Mačvu iz Šapca (dva puta), Zemun, FK Beograd, Inđiju i novosadsku Vojvodinu (dva puta), koju je u sezoni 2009/10 odveo u finale Kupa Srbije. Đuričić je dugo radio u Fudbalskom savezu Srbije kao koordinator instruktorske službe, a bio je i član stručnog štaba reprezentacije Srbije (U-19) koja se na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2013.godine okitila zlatnom medaljom. Na tom šampionatu imao je i ulogu mentora selektora Ljubinka Drulovića. Po povratku sa Evropskog prvenstva, a na predlog Sava Miloševića i Mitra Mrkele, postao je mentor svim selektorima mlađih kategorija naše zemlje. Đuričić je i redovni predavač na školi za trenere UEFA.

Novi strateg Nišlija priliku da debituje na klupi imaće već sutra u prijateljskom meču u Sofiji gde će ekipa Radničkog biti gost ekipe Slavije. Prvenstveni debi imaće nakon reprezentativne pauze, u okviru 13.kola, kada će njegova ekipa ugostiti beogradski Voždovac. Nišlije trenutno zauzimaju 6.mesto, a na svom kontu imaju 21 bod.

FOTO: fkradnickinis.rs