Mali ’’gradski derbi’’ u okviru 12.kola Super lige Srbije igra se na Dušanovcu gde domaći Voždovac dočekuje ekipu Zemuna. Biće to duel timova koji igraju dosta čvrsto i retko primaju golove, pa treba očekivati zanimljivu i izuzetno borbenu utakmicu.

Domaći tim ove sezone igra sa puno uspeha, a nakon jedanaest odigranih susreta ’’zmajevi’’ na svom kontu imaju šest pobeda, uz tri remija i samo dva poraza. U prethodnom kolu u Lučanima su savladali ekipu Mladosti, a rezultat je bio 1:3. Sa 21 osvojenim bodom ekipa Voždovca trenutno zauzima 4.mesto na superligaškoj tabeli. Zemunci se nalaze u sjajnoj seriji od šest mečeva bez poraza, a nakon deset odiganih utakmica na svom kontu imaju tri pobede, uz čak četiri remija i tri poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu odigrali nerešeno sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 1:1. Sa 13 osvojenih bodova ekipa Zemuna trenutno zauzima 10.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima se tokom prethodne sezone nisu sastajala, jer nisu bili članovi istog ranga takmičenja. Ako posmatramo rezultate prethodnih šest međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2007) sutrašnji rivali su imali ujednačen učinak, po jednu pobedu i čak četiri remija. Poslednji susret odigran je u sezoni 2006/07, a ’’zmajevi’’ su tada na svom terenu slavili rezultatom 3:2.

U taboru domaćina vlada veliki optimizam, ali i oprez zbog forme u kojoj se Zemunci nalaze. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i prvotimac ’’zmajeva’’ Marko Putinčanin koji je naglasio da je njegov tim u odličnoj formi i da su igrači puni samopouzdanja:

’’Sigurno nas očekuje težak meč, ali ništa teži od prethodnih koje smo odigrali. Ako budemo ušli dovoljno motivisani i koncentrisani, mislim da rezultat neće izostati. Sigurno je da neće biti lako. Zemun ima seriju dobrih rezultata, ali i mi iza sebe imamo dobru igru i na krilima smo pobede iz Lučana. Što je najbitnije odigrali smo jednu kvalitetnu utakmicu. Svi smo puni samopouzdanja i jedva čekamo da počne utakmica.’’

Njegov saigrač, mladi Borko Duronjić, takođe je istakao da očekuje težak meč, ali i najavio da će njegov tim ići na pobedu i protiv Zemuna:

’’Spremamo se za Zemun kao i za svaku drugu utakmicu. Dolazi nam ekipa koja je veoma čvrsta, ali naš cilj je da uzmemo nova tri boda. Neće biti lako. Ipak, stručni štab nas je pripremio za susret kod kuće, imamo motiva, pogotovo posle dve velike pobede u gostima, protiv Mladosti i Napretka, te i sada idemo da osvojimo nova tri boda.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da pruže dobar otpor ’’na krovu’’ i tako stignu do povoljnog rezultata. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba zemunskog superligaša Milan Milanović koji je istakao da šansu za osvajanje bodova vidi u čvrstoj odbrani i brzim kontranapadima:

’’Voždovac odlično igra, isto kao i Spartak s kojim smo igrali prošle nedelje. Igraju slično, agresivno, brzo, idu unapred. E sad, mi koliko možemo, probaćemo da se odupremo. Nadam se da ćemo uspeti da zatvorimo njihove napade i da sačekamo šansu iz nekih kontri. Oni nemaju standardnu ekipu, često rotiraju. Imaju standardnu odbranu, napad stalno rotiraju, stalno su sveži, agresivn i brzi. Imaju česte rotacije u igri i više načina na koji postižu golove. Ako ih zatvorimo, imamo dosta šansi. Svaki bod je važan i sa svakim bodom čovek mora da bude zadovoljan, pogotovo kad se igra protiv Voždovca. Oni su apsolutni favoriti kod kuće, imaju inicijativu i igraju ofanzivno.’’

Meć 12.kola Super lige Srbije između Voždovca i Zemuna igra se sutra, u subotu 30.septembra, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkvozdovac.rs