Danas se u Humskoj u zaostalom meču 6.kola Super lige Srbije sastaju domaći Partizan i gosti iz Kruševca, ekipa Napretka. Crno-beli u ovaj meč ulaze kao apsolutni favoriti, pre svega zbog trenutne forme ’’čarapana’’ i odlaska Nenada Sakića, ali to treba pokazati i na terenu.

Ekipa Partizana je do sada odigrala osam mečeva i ostvarila šest trijumfa, uz jedan poraz i jedan remi. Crno-beli su u prva tri ovosezonska duela ostvarili tri pobede, prvo na svom stadionu u duelima sa ekipom Mačve (6:1) i Javor Matisa (2:1), a onda i na gostovanju u Subotici nad ekipom Spartaka (0:1). Usledio je potom i jedini poraz u duelu sa gradskim rivalom Voždovcem (1:3) u Humskoj, a onda i trijumf u Novom Sadu nad ekipom Vojvodine (0:1), remi na stadionu Rajko Mitić u ’’večitom derbiju’’ sa ekipom Crvene zvezde (0:0) i pobeda nad ekipom Mladosti u Humskoj (3:0). Prethodni susret odigali su minulog vikenda kada su na svom terenu savladali ekipu Radničkog (3:1), a treba reći da je pored duela sa Napretkom odložen bio i njihov susret sa ekipom Zemuna. Kruševljani su u prvom kolu odigrali nerešeno na na svom stadionu sa ekipom Rada (2:2), da bi potom usledili porazi na gostovanju ekipi Čukaričkog (2:0) i na svom stadionu u duelu sa Radnikom (1:2). Nakon toga vezali su tri pobede, prvo na gostovanju ekipi OFK Bačka (1:4), a zatim i u Kruševcu u duelima sa ekipama Borca (3:1) i Javor Matisa (2:1). U prethodna tri kola pretrpeli su tri poraza, u Subotici od ekipe Spartaka (2:1), na svom terenu od ekipe Voždovca (1:2) i od ekipe Vojvodine u Novom Sadu (3:1).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala čak četiri međusobna susreta, tri u šampionatu i jedan u okviru Kupa Srbije, a crno-beli su bili mnogo uspešniji. Prvi meč odigran je u Kruševcu, a ekipa Napretka je slavila rezultatom 2:1(1:0). Strelci za domaći tim bili su Nenad Šljivić (penal) i Josip Projić, dok je jedini pogodak za goste postigao Valeri Božinov (penal). Drugi meč odigran je u Kupu Srbije, a ekipa Partizana je na svom terenu slavila rezultatom 3:1(3:0). Strelci za beogradski tim bili su Uroš Đurđević (dva pogotka) i Leonardo da Silva, dok je jedini pogodak za Kruševljane postigao Aleksa Vukanović. Treći meč takođe je odigran u Humskoj, a ekipa Partizana je ovoga puta slavila nakon preokreta rezultatom 3:2(1:2). Gosti su stekli ubedljivu prednost golovima Marka Gobeljića i Alekse Vukanovića, ali su crno-beli uspeli da trijumfuju golovima Leonarda da Silve (dva pogotka) i Alena Stevanovića. I četvrti meč odigran je u Humskoj, ovoga puta u okviru plej-of faze šampionata, a domaći tim je slavio rezultatom 3:1(0:0). Strelci za ekipu Partizana bili su Marko Janković, Nebojša Kosović i Leonardo da Silva, dok je jedini pogodak za ’’čarapane’’ postigao Filip Kasalica. Ako posmatramo rezultate prethodnih 20 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 16 pobeda, uz po dva remija i poraza. Zanimljivo je da su Kruševljani oba trijumfa ostvarili na svom stadionu, a da su u Humskoj stigli samo do jednog boda.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina sve je spremno za ovaj meč, a svi u klubu veruju da forma ekipe ide uzlaznom putanjom i da žestok ritam utakmica neće imati rezultatskih posledica. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je tom prilikom ukazao na glavne kvalitete protivnika:

’’Još jedna u nizu teških utakmica je pred nama, protiv Napretka. Promenili su trenera, ne znamo u kakvom sastavu će doći. Ali, radi se o dobroj ekipi, ekipi koja ima brzu tranziciju i brze kontranapade, čvrsti su u defanzivi. Čeka nas težak posao, ali mi smo spremni za borbu.’’

Šef stručnog štaba crno-belih se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da na predstojećem susretu neće moći da računa na Nebojšu Kosovića, koji je operisan u Rimu, kao i na Sejdubu Sumu. On je zatim rekao da su svi ostali spremni, ali i da su neki umorni zbog ritma sreda-nedelja:

’’Mesi i kompanija to igraju svake godine, dok kod nas igrači nisu naviknuti na taj ritam sreda-nedelja. Ali, ja sam veoma zadovoljan, brzo se prilagođavaju.’’

On je na kraju pozvao navijače crno-belih da podrže ekipu i obećao sve bolje partije:

’’Podrška navijača nam je uvek bitna i potrebna, radićemo svaki dan da Partizan bude što bolji kako bi ljudi dolazili da nas gledaju. Pozivam navijače da nas podrže, bitno je da ekipa oseti podršku sa tribina.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa mnogo problema, pre svega zbog iznenadnog odlaska dosadašnjeg šefa stručnog štaba Nenada Sakića samo par dana pre teškog gostovanja u Humskoj. Ekipu će u ovom duelu predvoditi trener u stručnom štabu ’’čarapana’’ Ivan Stefanović koji je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret istakao da će njegov tim pokušati da pruži dostojan otpor i prekine seriju poraza:

’’Ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku po nas, s obzirom da imamo tri uzastopna poraza. Pokušaćemo da pružimo dostojan otpor. Partizanu se ne preti, pogotovu ne nakon njihovih odličnih igara u prvenstvu i rezultata na međunarodnoj sceni. Dosta igrača je istrošeno nakon tri odigrane utakmice u sedam dana, ali konsolidovaćemo redove i dati svoj maksimum. Sve osim poraza biće uspeh za nas.’’

Prisutnima se potom obratio i mladi prvotimac ’’čarapana’’ Miloš Vulić koji je istakao da su crno-beli u odličnoj formi i da je potrebno pružiti maksimum u ovom duelu:

’’Partizan je u odličnoj formi, igraju ofanzivni fudbal. Nama ne preostaje ništa drugo nego da odemo u Beograd i damo svoj maksimum, jer mi imamo odlične igrače, pa ćemo pokušati da se vratimo neporaženi.’’

Ulaznice za ovu utakmicu na dan odigravanja se mogu kupiti isključivo na blagajnama stadiona FK Partizan, u periodu od 10:00 časova pa sve do njenog početka. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 250,00 dinara, Istok – 450,00 dinara, Zapad – 450,00 dinara i Lože – 3.000 dinara. Sezonske ulaznice važe i za ovaj susret.

Zaostali meč 6.kola Super lige Srbije između Partizana i Napretka igra se danas, u sredu 20.septembra 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović