Najbolji igrač 10.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nenad Gavrić, dvostruki strelac za Mačvu u ubedljivoj pobedi nad ekipom Radnika.

Tokom vikenda su odigrani svi mečevi 10.kola Super lige Srbije, a ovoga puta publika je mogla da uživa u velikom broju golova. Na osam odigranih susreta postignuto je čak trideset pogodaka, dakle gotovo četiri po utakmici, a neki sigurno zaslužuju da se nađu u konkurenciji za najlepši u dosadašnjem toku šampionata. Ekipa Borca je stigla do prve ovosezonske pobede, a novi superligaši, Mačva i Zemun, takođe su uspeli da osvoje veoma važne bodove za nastavak prvenstvene trke. Šapčani su na svom stadionu u potpunosti nadigrali ekipu Radnika iz Surdulice i zasluženo slavili ubedljivu pobedu rezultatom 4:0(2:0). Najzaslužni za to svakako je bio izuzetno raspoloženi Nenad Gavrić koji je u prelomnim trenucima bio na visini zadatka. Krilni igrač ekipe Mačve je odlično igrao tokom čitavog susreta, besprekorno obavljao sve taktičke zadatke i u odbrani i u napadu, a sa dva lepa pogotka rešio je pitanje pobedinika i svojoj ekipi doneo vredne bodove. Odličnu partiju pružio je i prvotimac Vojvodine Nemanja Subotić, ali je naš izbor ovoga puta ipak bio sjajni Nenad Gavrić.

Početak ove utakmice obeležilo je isključenje fudbalera gostujućeg tima Frensisa Kjeremeha, što je sigurno uticalo i na dalji tok utakmice u kojoj su Šapčani imali inicijativu i bili daleko opasniji protivnik. Domaći tim je do vođstva stigao sredinom prvog poluvremena, a strelac je bio Radoš Protić koji se u 25.minutu sjajno ubacio po levoj strani i iskosa preciznim udarcem matirao golmana gostiju Ognjena Čančarevića. Domaći tim je do ubedljivijeg vođstva stigao već u 38.minutu susreta nakon nove odlične akcije po levoj strani. Miloš Adamović je najpre sa ivice peterca udarcem iz okreta pogodio stativu, da bi Nenad Gavrić u stilu najboljih napadača do kraja ispratio akciju i obijenu loptu ’’zakucao’’ u mrežu Surduličana. Sve dileme oko pobednika ovog susreta, ukoliko ih je u tom trenutku i bilo, otklonio je isti igrač prelepim pogotkom u 53.minutu susreta. Lazar Vladisavljević je na levoj strani primetio slobodnog Nenada Gavrića, ovaj se namestio za udarac i više nego precizno pogodio mrežu gostiju. Nakon tog pogotka Surduličani su u 59.minutu imali priliku da sa ’’bele tačke’’ ublaže prednost domaćina, ali je Nikola Radović promašio okvir gola. Ono što nije ’’pošlo za nogom’’ njemu uspelo je igraču domaćeg tima Mladenu Lazareviću koji je preciznim izvođenjem najstrože kazne u 72.minutu postavio konačan rezultat ove utakmice.

Nenad Gavrić (25) je rođen u Šapcu, igra po potrebi na obe krilne pozicije, a ponikao je upravo u fudbalskom klubu Mačva. Tokom seniorske karijere pored šabačkog kluba branio je i boje Napretka, Crvene zvezde, Vojvodine i Mladosti, odakle je i stigao u finišu letnjeg prelaznog roka. Ovo je bio njegov treći ovosezonski nastup za ekipu Mačve, a po prvi put se upisao u listu strelaca.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: