Jedan od najzanimljivijih mečeva 10.kola Super lige Srbije igra se danas u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Mečevi ove dve ekipe uvek su bili zanimljvi, višedecenijsko rivalstvo je takođe prisutno, pa treba očekivati otvoren i kvalitetan susret.

Ekipa Partizana je do sada odigrala sedam mečeva i ostvarila pet trijumfa, uz jedan poraz i jedan remi. Crno-beli su u prva tri ovosezonska duela ostvarili tri pobede, prvo na svom stadionu u duelima sa ekipom Mačve (6:1) i Javor Matisa (2:1), a onda i na gostovanju u Subotici nad ekipom Spartaka (0:1). Usledio je potom i jedini poraz u duelu sa gradskim rivalom Voždovcem (1:3) u Humskoj, a onda i trijumf u Novom Sadu nad ekipom Vojvodine (0:1) i remi na stadionu Rajko Mitić u ’’večitom derbiju’’ sa ekipom Crvene zvezde (0:0). Prethodni susret odigali su prošlog vikenda kada su na svom terenu savladali ekipu Mladosti (3:0), a treba reći da su planirani mečevi  sa Napretkom i Zemunom odloženi za kasnije termine. Nišlije su na startu sezone na gostujućem terenu poražene u duelu sa Crvenom zvezdom (3:0), a potom su vezali tri pobede u duelima sa Zemunom (1:2) i Mačvom (1:2) u gostima i Radom na svom stadionu (2:0). Usledio je zatim remi na Banovom brdu sa ekipom Čukaričkog (0:0), pa pobeda nad ekipom Mladosti u Nišu (2:1) u zaostalom meču 2.kola, a onda i nova dva remija, u Nišu sa ekipom Radnika (2:2) i u Bačkoj Palanci sa ekipom OFK Bačka (1:1). U prethodnom kolu savladali su na svom terenu čačanski Borac (1:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a uspešniji su bili crno-beli. Prvi meč odigran je u Beogradu, a završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:1). Povele su Nišlije preko Milana Pavkova, a izjednačenje je domaćinu doneo Nikola Đurđić na startu drugog poluvremena. Drugi meč odigran je u Nišu, a Beograđani su slavili rezultatom 0:2(0:0). Strelci za gostujući tim bili su Uroš Đurđević i Leonardo da Silva. Treći meč odigran je u okviru plej-of faze, ponovo na niškom stadionu ’’Čair’’, a crno-beli su ovoga puta slavili rezultatom 1:3(0:0). I ovoga puta strelci za ekipu Partizana su bili Leonardo da Silva i Uroš Đurđević (dva pogotka), a jedini pogodak za Nišlije postigao je tom prilikom Dušan Živković. Ako posmatramo rezultate prethodna 22 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1998-2017) Beograđani su bili mnogo uspešniji sa 16 pobeda, uz pet remija i samo jedan poraz. Nišlije su jedini trijumf ostvarile na svom terenu u sezoni 2015/16, a rezultat je tada bio 1:0. U Humskoj su najveći dometi bili tri remija, po jedan u svakoj od prethodne tri sezone. Ako posmatramo ukupan istorijat njihovih susreta odnos je nešto drugačiji, 47 pobeda crno-belih, 27 remija i 13 pobeda Nišlija.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina svi su svesni da ih čeka teška utakmica, pre svega zbog činjenice da je ekipa u četvrtak imala teško gostovanje u okviru Lige Evrope, ali je cilj kao i uvek osvajanje nova tri boda. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je tom prilikom najavio da će biti rotacija u ekipi:

’’Očekivanja su kao i uvek, Partizan mora da ide na pobedu, iako imamo malo vremena za oporavak. Moraće da bude rotacije u ekipi, sigurno da će ući dosta svežih igrača. Partizan mora da igra dobro, da pobeđuje, da ima prepoznatljiv stil. Niko ne pita da li smo umorni ili ne. Moramo da igramo kako zahteva Partizan i da idemo na pobedu.’’

On je potom govorio i o kadrovskim planovima istakavši da će u predstojećem duelu šansu najverovatnije dobiti Nemanja Antonov i Milan Mitrović:

’’Antonov je fizički spreman da igra i mislim da je realno očekivati da on igra. Mitrović takođe čeka svoju šansu i on će je takođe dobiti.’’

Trener crno-belih se kratko osvrnuo i na igru Nišlija naglasivši da se radi o napadačkoj ekipi i veoma čvrstom protivniku:

’’Tvrda i teška ekipa, agresivna, igra napadački fudbal. Biće nam veoma teško, ali igramo na svom terenu, moramo da nastavimo seriju i da ne izgubimo korak. Umora će biti, ali ne verujem da će doći do opuštanja. Moramo da rotiramo, ali sigurno se nećemo opuštati, jer igramo protiv teškog protivnika.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa dosta kadrovskih problema, kao i stručnim štabom koji je tek nedavno preuzeo ekipu, pa ističu da u duelu sa crno-belima nemaju šta da izgube. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Ivan Jević koji je istakao da je više nego očigledna premorenost ekipe, kao i da ima dosta povreda igrača:

’’Ja sam stigao pre pet dana, jako je mali period za pripremu, za rad sa momcima. Protiv Partizana verujem da nemamo šta da izgubimo, idemo da igramo. Pokušaćemo da ispariramo Partizanu koliko možemo, da čekamo svoju situaciju i pokušamo da ih kaznimo, ako nam se bude ukazala prilika. Kažem vam, ima puno da se radi, razgovaram puno sa momcima, verujem da će biti bolje. Fizički su ispražnjeni, ali nisu i emotivno ispražnjeni. Jednostavno, drugačiji način rada je moj u odnosu na prethodnog šefa stručnog štaba. Vidim probleme, moramo da dođemo do brže igre i agresivnosti, da bi došli do onoga što ja želim da sprovedem. Imamo veliki broj povređenih igrača, što možda najbolje govori kako se radilo u prethodnom periodu.’’

Stručni štab Nišlija na čelu sa Ivanom Jevićem na ovom susretu sigurno neće moći da računa na trojicu igrača koje i dalje muče povrede, Marka Tomića, Slavišu Stojanovića i Anida Travančića.

Ulaznice za ovu utakmicu na dan odigravanja utakmice se mogu kupiti isključivo na blagajnama stadiona FK Partizan, u periodu od 10:00 časova pa do njenog početka. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 250,00 dinara, Istok – 450,00 dinara, Zapad – 450,00 dinara i Lože – 3.000 dinara. Sezonske ulaznice važe i za ovaj susret.

Meč 10.kola Super lige Srbije između Partizana i Radničkog igra se danas, u nedelju 17.septembra 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović