Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić danas je podneo ostavku na svoju funkciju, a još uvek nije poznato ko će biti njegov naslednik na klupi novosadskog tima.

Nakon jučerašnje vanredne sednice Skupštine fudbalskog kluba Vojvodina na kojoj su ostavke podnela dvojica klupskih čelnika, predsednik Dušan Mijić i predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković, ostavku je podneo i šef stručnog štaba prvog tima Nenad Vanić.

U obrazloženju ove odluke istakao je da svojim odlaskom želi da omogući novim čelnicima kluba lakše ostvarenje ciljeva, kao i da je sa prethodnim rukovodstvom koje ga je i angažovalo imao odličnu saradnju:

’’Posle svih događaja u klubu u proteklom periodu i dolaska nekih novih ljudi na čelo Vojvodine, ovim činom želim da im omogućim da nesmetano rade na formiranju onoga što imaju na umu i ostvarenju svojih ciljeva. Na ovaj način, ja se ne solidarišem sa ljudima koji su otišli, ali ipak, s obzirom na to da su me oni doveli, smatram da je ispravno da odem i ja. Mogu da kažem samo to da sam sa njima imao odličnu saradnju, što pokazuju rezultati koje smo ostvarili i položaj Vojvodine na tabeli. Takođe, istakao bih i da sam, tokom svog boravka u Vojvodini, imao izuzetan odnos sa ostalim članovima stručnog štaba, medicinskim osobljem, ljudima iz svih struktura kluba, kao i medijima.’’

Pored Nenada Vanića stručni štab Vojvodine je napustio i pomoćni trener Branko Davidović, pa će na sutrašnjem gostovanju beogradskom Voždovcu ekipu Vojvodine sa klupe predvoditi pomoćni trener Vladimir Buač.