Široj javnosti mladi čuvar mreže subotičkog Spartaka Aleksandar Vulić nije toliko poznat. Došao je nekadašnji čak Zvezdine omladinske škole na sever Srbije, posle minulog rada u Žarkovu, Javoru i makedonskoj Belasici.

Imao je iza sebe i odlična izdanja u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, ali bi sjajna partija u vojvođanskom derbiju mogla da odškrinu vrata slave pulenu Nenada Lalatovića. Odlučio je stručni štab Spartaka da Vuliću da prednost u odnosu na mnogo iskusnijeg Filipa Manojlovića i nije pogrešio.

Ono što je uradio u Novom Sadu, može da se okarakteriše kao golmanski doktorat. Da njega nije bilo Vojvodina bi, sasvim sigurno, upisala prvu prolećnu pobedu, ali je Aleksandar Vulić spustio rampu. Sa osam odbrana, šest unutar 16 metara, zaslužio je osmicu naših izveštača i potukao sve konkurente u borbi za zvanje igrača kola.

Drugi put je Aleksandar Vulić pronašao mesto u idealnom timu kola. Bio je vrlo zapažen i u 11. rundi Mozzart Bet Super lige, kada je Spartak napravio malo iznenađenje i savladao TSC u Bačkoj Topoli.

Od kraja septembra, odnosno od duela sa Čukaričkim, Aleksandar Vulić je prvi čuvar mreže Spartaka. Tada je iskoristio povredu Filipa Manojlovića i ustalio se na golu subotičkog kluba. Pre duela sa Vojvodinom, imao je prilično korektna izdanja na početku proleća protiv lučanske Mladosti i Napretka. Međutim, partija u Novom Sadu mu je ubedljivo najbolja u karijeri. Sve je začinio bravurom u sudijskoj nadoknadi, prilikom zicera Alekse Vukanovića, kada su svi videli loptu u mreži.

IZVOR: Mozzart Sport