Kragujevački Radnički 1923 u okviru 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje imenjake iz Niša, ekipu Radničkog.

Šef stručnog štaba Feđa Dudić ističe da su prve utakmice nakon zimske pauze dosta specifične, ali da je njegov tim spreman za nastavak takmičenja:

’’Iako zimska pauza nije bila preterano duga, uželeli smo se takmičarskih utakmica. Mislim da spremni dočekujemo start prolećnog dela prvenstva, uprkos brojnim problemima sa povređenim i bolesnim igračima. Očekujem da na premijeri protiv Radničkog iz Niša ponovimo igru iz pripremnih utakmica u Antaliji. U tom slučaju sigurno je da nam bodovi neće izmaći. Činjenica je da su prve utakmice nakon pauze u prvenstvu dosta specifične, ali mi znamo šta nam je cilj, a to su sva tri boda i učinićemo sve što je u našoj moći da do njih na kraju i dođemo. Imao sam priliku da gledam Radnički tokom priprema u Turskoj. Nesporno je da su dosta izmenili igrački kadar u odnosu na jesenji deo sezone, ali su i pored toga jedna jako kompaktna ekipa koja dosta dobro stoji u fazi odbrane. Izuzetno su opasni u tranziciji, ali i prilikom prekida, posebno nakon dolaska Lukovića. To je nešto na šta moramo da obratimo posebnu pažnju. U odnosu na zadnju pripremnu utakmicu sa OFК Beogradom, bićemo jači za Luku Zorića i Kilijana Bevisa, koji su se vratili u trenažni proces tokom sedmice. Što se ostalih igrača tiče, videćemo u narednih dan-dva na koga definitivno možemo da računamo za utakmicu u nedelju. Svakako da bi nam podrška naših navijača u nedelju i te kako značila i da bi to sigurno dodatno inspirisalo igrače da pruže svoj maksimum na terenu. Verujem da će besplatan ulaz, ali i lepo vreme koje se najavljuje za dane vikenda, podstaći naše navijače da u nedelju dođu na stadion i pomognu nam da nastavimo tamo gde smo stali na kraju jesenjeg dela prvenstva.’’

Meč 20. kola između Radničkog 1923 i Radničkog iz Niša igra se u nedelju 11. februara 2024. godine sa početkom u 13:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923