Posle devetnaest dana pauze i odmora fudbaleri Novog Pazara su se okupili na prozivci nakon koje odrađen i prvi trening u novoj godini.

Obavezne lekarski pregledi planirani su za sutra, a narednih dana biće odrađena i testiranja. Plavi će uvodni deo priprema odraditi u Novom Pazaru, a zatim se 19. januara sele u Antaliju gde će biti odigrano pet kontrolnih utakmica. Prvi rival 21. januara biće poljski Radomiak, posle čega slede prijateljski mečevi sa Debrecinom iz Mađarske (24. januar) i Koperom iz Slovenije (27. januar). Za 30. januar planirana je generalna proba, a protivnik je Jablonec. Nastavak sezone u Super ligi Srbije planiran je za 10. februar.

Predstavljanje novog šefa stručnog štaba biće Igora Matića zakazano je za petak, a on je u današnjoj izjavi za medije istakao da je glavni cilj plasman u evropska takmičenja:

’’Čast je i zadovoljstvo biti deo ovog projekta. Evropa je moj cilj, a to su mi predočili i ljudi iz kluba. Siguran sam da ova ekipa to može i da će tako da bude. Momci su jesenas uglavnom igrali dobro. Ima prostora da se još malo podignemo, što je i preduslov za evropska takmičenja. Otišli su dobri i kvalitetni igrači, ali koga nema bez njega se mora i može. Zadovoljan sam sa postojećim kadrom. Trenutno ne mogu da kažem da li će neko da dođe. Imamo širok roster. Nadam se da te stvari rešimo do odlaska u Tursku, ali transferi su otvoreni do polovine februara. Znamo kako funkcionišu stvari u srpskom fudbalu, pa ćemo da vidimo. Neki stranci će nam se priključiti u naredna dva, tri dana. Vremenske prilike nam ne idu na ruku, pa ćemo do odlaska u Antaliju morati da improvizujemo. Fokus je na fizikalijama.’’

Igor Matić je u prvom delu prvenstva vodio ekipu Čukaričkog, da bi na klupi Pazaraca nasledio Sinišu Dobrašinovića. U stučnom štabu će mu pomagati doskorašnji pomoćnik u Čukaričkom, Slobodan Dinčić, kao i starosedeoci Dragan Žarković i Suad Prtinac.

U Novi Pazar je tokom zimske pauze došao krilni fudbaler Stefan Dimić, dok su klub napustili defanzivac Nikola Andrić, vezisti Frane Čirjak, Nemanja Milojević i Mitar Ergelaš , kao i napadač Aleksej Golijanin.

FOTO: FK Novi Pazar