Na snegom pokrivenom ’’krovu’’ fudbaleri Voždovca su se juče okupili i prvi put u 2024. godini istrčali na teren. Umesto standardne ’’prozivke’’ stručni štab je pozdravio igrače u svlačionici, a posle obraćanja sportskog direktora i šefa struke odmah se krenulo sa radom.

Sportski direktor ’’zmajeva’’ Bojan Leontijević poželeo je igračima pre svega dobro zdravlje, a potom uputio i jasnu poruku za drugi deo sezone:

’’Ulazimo iskusniji u novu polusezonu i uz dobre pripreme i kvalitetan rad ne sumnjam da ćemo potvrditi sve ono što smo postigli. Što se kaže, neka bude što biti ne može, a mi smo dokazali da možemo da pravimo čuda kao kolektiv.’’

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Marko Savić svoje obraćanje je propratio najboljom motivacijom za prvotimce – prikazom trofeja Kupa Srbije uz logo UEFA Lige konferencija:

’’Zadovoljni smo prvim delom sezone, napravili smo analizu u pauzi i odredili nedostatke na kojima ćemo raditi tokom pripremnog perioda kako bismo ispunili svoje ciljeve. Odlično smo igrali na ’’krovu’’, ali su utakmice na strani definitivno nešto što moramo da popravimo. Očekujem da svaki dan svaki igrač da sve od sebe i da individualnim performansom doprinese uspehu cele ekipe. Cilj ostaje isti, da budemo u prvih pet ekipa i da osvojimo trofej u Kupu Srbije. Neće biti ni malo lako, ozbiljan je to izazov, ali smo spremni da radimo maksimalno kako bismo to i ostvarili.’’

Na svom terenu ekipa iz Zaplanjske će raditi do 16. januara, kada je planiran put na Kipar. U Limasolu će ’’zmajevi’’ trenirati u trening centru fudbalskog kluba Aris, a u planu su i četiri test utakmice, od kojih su dve potvrđene i protivnici će biti Čukarički i Vojvodina. Po povratku sa Kipra izabranici šefa Marka Savića odradiće i generalnu probu sa ekipom Grafičara.

FOTO: FK Voždovac