Fudbaleri i stručni štab Radničkog započeli su juče pripreme za prolećnu polusezonu u kojoj će povratnik na klupu Nišlija, šef struke Nikola Trajković, imati zadatak da obezbedi opstanak u elitnom rangu.

Pre prozivke fudbalera obavljeni su obavezni lekarski pregledi, a zatim je održan sastanak stručnog štaba sa igračima, te prvi trening. Ekipa će u Nišu raditi do 16. januara, a dan kasnije će otići u turski Belek gde će ostati do 31. januara i obaviti glavni deo priprema. Tokom boravka u Turskoj niški tim će odigrati četiri kontrolne utakmice. Prva je zakazana za 20. januar, a rival je olimpijski tim Uzbekistana. Potom slede dueli sa češkom Karvinom 24. januara, pa duel sa ekipom Slovacko tri dana kasnije. Rival za završni meč na pripremama biće ugovoren narednih dana.

Povratnik na klupu Nišlija, šef stručnog štaba Nikola Trajković, izjavio je da nije imao dilema o povratku u Radnički i da je situacija nezavidna:

’’Klub se rezultatski nalazi u nezavidnoj situaciji. Rukovodstvo Radničkog mi je predočilo kakve će se sve promene desiti u klubu. Mislim da je fer da prihvatim njihov poziv, jer smatram da sam neko ko je delimično odgovoran za rezultate, a uz sve to klub veruje u mene i ono što sam radio. Uz adekvatan rad i pojačanja i uz sve nove stvari koje treba strukturalno da uradimo u klubu mislim da možemo da dignemo Radnički na poziciju da se opstane ove godine, a onda da od naredne godine dižemo klub na neki viši stepenik. Poznajem igrače bolje od drugih i imam moralnu odgovornost da završim sezonu koju sam započeo, na najbolji mogući način. Prioritet svih prioriteta je da ostanemo u Super ligi, a moj lični cilj je da to probamo da uradimo bez onih stresnih baraž utakmica. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pripremati protivnika po protivnika, pa ćemo videti gde ćemo na kraju stići. Upućen sam u sve što se u međuvremenu dešavalo u Radničkom, pratio sam utakmice. Ne mislim da smo u ovom periodu dok nisam bio tu nešto puno izgubili. I trener Slavoljub Đorđević radio je kvalitetan posao, poznajem ga lično, znam da je profesionalan, da drži disciplinu. Imao je iste probleme sa kojima sam se i ja suočavao na utakmicama. Sigurno da je ekipa pod njim napredovala u nekim drugim segmentima, pokušaćemo i to da iskoristimo. Moja želja je da dovedemo kvalitetnog igrača na poziciji šest ili osam, a ukoliko se u prelaznom roku otvori neka mogućnost u ofanzivnom delu mi ćemo reagovati. Nisam od onih ljudi koji prave paniku. Imamo i ovde dosta kvalitetnih igrača, popunjeni smo da odradimo prvi deo priprema, za ostalo ćemo videti.’’

Sportski direktor kluba, Bratislav Ristić, govorio je o novinama u klubu i prelaznom roku. Rođeni Nišlija i nekadašnji igrač Radničkog izjavio je da je pred svima u klubu veliki posao, a da on ima veliku želju da pomogne:

’’Dosta igrača je napustilo klub u prethodnih mesec dana. Ostao je deo igračkog kadra koji je činio kostur ekipe. U narednom periodu očekujemo još tri, četiri igrača. Doveli smo dva fudbalera za sada, sigurno ćemo do polaska na pripreme imati još dvojicu. Prelazni rok je do 16. februara i nadam se da ćemo do tada kompletirati ekipu sa još nekoliko kvalitetnih igrača. Trajković je bio i moj predlog. On poznaje celu situaciju u klubu, ekipu. Lakše će odmah ući u problematiku, što se toga tiče dileme nije bilo. Upravni odbor podržao je taj predlog. Biće posla u narednom periodu, sređujemo sportski sektor, ne može sve preko noći. Aleksandar Jovanović, doskorašnji sportski direktor, je tu sa mnom, radimo zajedno. Ovo je moj grad, moj klub, pomoći ću oko igračkog kadra, organizacije, svega, ali trebaće vremena da stvari legnu na svoje.’’

Prozivci i prvom treningu ekipe Radničkog iz Niša prisustvovali su sledeći fudbaleri: Dragan Rosić, Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Nemanja Belaković, Stefan Cvetković, Bazile Jamkam, Filip Frej, Sava Petrov, Aleksandar Vojnović, David Petrović, Vasilije Bakić, Andreja Stojanović, Pavle Ivelja, Vanja Ilić, Aleksandar Mesarović, Milorad Stajić, Lijam Ajad, Semir Smajlagić, Kolins Faj, Mihajlo Terzić, Simeon Ćirić i Stefan Lazović. Kasnije u toku dana Nišlije su predstavile još jedno pojačanje, iskusnog srpskog veznog igrača Andriju Lukovića.

FOTO: FK Radnički Niš