Prezime Mijatović opet uzbuđuje Srbiju. Ovako, uz podsećanje na prezimenjaka Predraga Mijatovića, madridska Marka, najuticajniji sportski list Evrope, danas piše o Jovanu Mijatoviću.

Pominje i da je sa 18 godina, pet meseci i pet dana oborio rekord Dejana Stankovića kao najmlađi strelac het-trika u dresu Crvene zvezde. Pominje i da su brojni evropski klubovi primetili njegov talenat i da su Fajenord, Zenit – pa i Juventus – već slali skaute da se uživo uvere u talenat tek punoletnog tinejdžera.

Samo to pominjanje Jovanovog imena na dalekim Pirinejima dovoljno govori kakav je utisak Mijatović ostavio u 19. kolu Mozzart Bet Super lige. Sa “osmicom” naših izveštača bez sumnje je zaslužio zvanje igrača kola. A kako je Šerif Endijaje povređen, verovatno će sutra imati priliku da u 171. večitom derbiju debelim flomasterom podeblja status najprijatnijeg iznenađenja jesenje polusezone u Mozzart Bet Super ligi.

Jer da se ne lažemo, možda nas je navikao na dobre igre, ali nije se baš očekivalo da će Mijatović već ove jeseni stići do brojke od devet golova u Zvezdinom seniorskom pogonu. Osam za svega 541 minut na terenu u prvenstvenim mečevima.

Tri protiv Spartaka u ovom kolu. Savršena uvertira pred okršaj sa Partizanom. A kakvo bi samo finale bilo kada bi i derbi začinio golom. Protiv Sitija je dva puta uzdrmao stativu. Sutra ide po najvažniji gol u dosadašnjoj karijeri. Pitanje je samo, hoće li mu Partizan to dozvoliti?

Izvor: Mozzart Sport