Derbi meč 19. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Nišu gde ekipa Radničkog dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to duel dva tima sa dugom tradicijom i kvalitetnim igračima, a njihove igre u prethodnom kolu obećavaju odličnu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio četiri pobede, uz četiri remija i devet poraza, pa sa 16 osvojenih bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 15. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Partizana, a meč je završen rezultatom 2:1. Gostujući tim je tokom aktuelne sezone zabeležio sedam pobeda, uz četiri remija i šest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Napretka, a meč je završen rezultatom 2:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom leta ekipa Vojvodine je rešila u svoju korist, a meč je završen rezultatom 3:2 (2:1). Strelci za novosadski tim bili su Nikola Čumić (2) i Džonatan Bolingi, dok su strelci za niški tim bili Aleksandar Pejović i Saša Marjanović.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Slavoljub Đorđević ističe da Novosađani dolaze u dobroj formi i sa puno ambicija, ali da uz dobru i disciplinovanu igru njegovih igrača u oba pravca mogu stići do pozitivnog rezultata:

’’Vojvodina uglavnom kao domaćin dobija sve utakmice, sem onih sa Zvezdom i Partizanom, a sada je poboljšala i rezultate na strani, tako da u Niš sigurno dolazi sa puno ambicija. Mi meč čekamo u dobrom raspoloženju, pobedili smo veliku ekipu Partizana. Taj rezultat nam je bio potreban u ovoj teškoj situaciji. Igrači su puni samopouzdanja, veruju u sebe i ono što radimo. Potreban nam je i sada pozitivan rezultat i moramo da uradimo sve kako bi do njega došli. Potrošili smo se dosta u prethodnom meču i fizički i psihički, ali je jednostavno takva situacija, sada da ne možemo da kukamo. Ne možemo da se predajemo. Moramo da odigramo disciplinovano u oba pravca, iznad svojih mogućnosti i ako sve to uradimo, a verujem da hoćemo, nadam se da ćemo uz božiju pomoć da napravimo dobar rezultat.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Ranko Popović svestan je da teren neće biti lak za igru, ali očekuje da njegovi igrači pokažu veću motivaciju od rivala i da stignu do bodova:

’’Želimo da utakmica sa Radničkim bude nastavak našeg procesa. Igramo dosta dobro i korektno, ako izuzmemo Partizan i Crvenu zvezdu, ostali rezultati i igra su bili dobri. Radnički je pobedio Partizan i sigurno je motivisan i protiv nas, da vide i ovde šansu da pobede jednog velikana. Mi hoćemo da budemo na onom nivou na kom nas drugi doživljavaju. Njihova motivacija je velika, a naša mora da bude iznad njihove. Ne bih da se bavim terenom, jer retko gde u Srbiji su dobri tereni u ovo doba godine. Ne žalimo se, znamo šta nas čeka i na nama je da budemo spremni na sve terene i vremenske uslove, jer na to ne možemo da utičemo. Ako dođemo sa pravom glavom, onda neće niko moći da nam stvori problem. Probaćemo da ubrzamo i pojednostavimo igru, da igramo na jedan ili dva dodira i da ne komplikujemo. Svi su zdravi i hvala Bogu da je tako u finišu polusezone. Ne što su dobri, nego što su dobri i u glavi, raspoloženi su i zdravi su i spremni da pokažu maksimum. Videćemo da li će takvi biti i u subotu, jer je najvažnije da takvi budu i na utakmici. Nismo primili gol na dve utakmice, a to je kolektivni uspeh. Naš način igre je rizičniji, jer stojimo visoko i želimo da igramo ofanzivno, da odbrana bude daleko od gola. Tokom devedeset minuta je teško izdržati da kontrolišemo igru i da dominiramo ceo meč. Mi treba da učimo da i kada padnemo, da znamo da kontrolišemo igru bez lopte i da tu napravimo balans. Kada imamo loptu, vidi se da imamo kontrolu i da znamo šta ćemo uraditi sa njom. Naša zadnja linija nema navike da se brani napred, već se automatski povlači nazad i još uvek želimo da dostignemo što veći nivo u tome. Moramo da znamo šta treba da radimo sa loptom, nego da i kada je nemamo, teramo protivnika da igra kako mi hoćemo.’’

Derbi susret 19. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Vojvodine igra se u subotu 16. decembra 2023. godine, sa početkom u 14:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 3 Premium.

FOTO: FK Vojvodina