Teški dani u protekla dva meseca i svetlija budućnost u finišu kalendarske 2023. godine. Voždovac je sa autoritetom prekinuo tačno dva meseca posta savladavši IMT sa 4:0 u meču u kome se potvrdilo pravilo da kada ide Mihajlu Neškoviću ide i Zmajevima.

Levom krilu Voždovca je bilo dovoljno samo 11 minuta da postigne prvi i namesti drugi gol beogradskog kluba, mada treba biti pošten i reći da je nagrada komotno mogla da pripadne i njegovom saigraču Bogdanu Jočiću. Presudilo je to što je Nešković već na samom startu surovo kažnjavao svaku grešku u rizičnoj igri IMT-a iz poslednje linije.

I sam Nešković je na ovaj način prekinuo posni period, jer prethodni gol je postigao protiv Crvene zvezde, a prethodnu asistenciju upisao je u sudaru sa ekipom Mladosti. U prvom meču Voždovac je slavio sa 3:2, u drugom sa 3:1.

Samo još da na krovu tržnog centra shvate da moraju svaku utakmicu da igraju u istom ritmu, mada se kod ovako mladih timova velike oscilacije nekako podrazumevaju. Ali kada Zmajeve krene umeju zaista da budu prilično neugodan rival i sasvim je jasno da će se i ove sezone boriti za mesto u plej-ofu.

Za nešto više im, čini se, ipak nedostaje iskustvo. Jer ovog puta se uz večite odvojio i TSC, dok i Novi Pazar, Mladost, Čukarički i Vojvodina gaje evropske ambicije. Što će reći da bi Voždovac morao da iskoristi poslednja dva prvenstvena meča u 2023. godini, jer ga posle okršaja sa Radničkim iz Sremske Mitrovice u Kupu očekuju gostovanje kod fenjeraša Radnika, pa i megdan sa još jednim davljenikom Železničarom.

Izvor: Mozzart Sport