Ima čuveno ime i prezime – Ibrahim Tanko. Početkom devedesetih je čovek koji se tako zvao ’’drmao’’ Bundesligom, osvojio dve titule prvaka Nemačke sa Dortmundom, osvojio Ligu šampiona.

Ovaj Ibrahim Tanko nije dogurao tako daleko, ali je o njemu minulog vikenda pričala cela Srbija. U snežnoj Ivanjici samo što ga nisu na rukama izneli sa stadiona, jer se ne dešava tako često da Javor postigne četiri gola na utakmici (4:0), a pogotovo ne da jedan čovek bude kreator sva četiri pogotka.

Brzonogi fudbaler iz Gane je najpre ’’namestio’’ dva pogotka Radivoju Bosiću, da bi onda obukao odelo egzekutora, pa se i sam dva puta upisao u strelce protiv Voždovca. Zove se Ibrahim Tanko, ali protiv ’’zmajeva’’ tu ničeg tankog u njegovoj igri nije bilo.

Očekivano se Tanko našao u idealnom timu 16. kola Mozzart Bet Super lige Srbije, a nije mu prvi put, bio je i nakon osme runde, kada je postigao gol i žestoko namučio Vojvodinu u Novom Sadu.

Ibrahimov put do Ivanjice, u kojoj su uvek imali dobar nos za strance sa afričkog kontinenta, išao je preko domaćih Tudu Majtija i VAFE, da bi odatle stigao u mladi tim Crvene zvezde. Išao je potom na pozajmicu u Bežaniju, da bi ga lučanska Mladost nakon toga uzela od Zvezde. Posle godinu dana u Dragačevu, a leta 2020. Tanko je došao u Javor i tu pronašao sebe.

Odigrao je momak iz Gane 107 utakmica za bele iz Ivanjice, postigao 13 golova, za osam asistirao. Ova sezona će mu biti, bez dileme, najbolja u karijeri: već je stigao do kote od pet pogodaka i tri asistencije.

Izvor: Mozzart Sport