Ekipa TSC-a iz Bačke Topole u okviru 15. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić pohvalno je govorio o radu svog kolege i istakao da Novosađani žele poziciju na kojoj je njegov tim sada i da je potrebno što pre zaboraviti težak poraz u Evropi:

’’Posle neprospavane noći smo pravo sa aerodroma otišli na trening i fokus nam je već na Vojvodini. Među našim klubovima je veliki rivalitet i jasno nam je da nas i oni, kao i većina drugih ekipa, tretiraju kao veliki plen. Vojvodina je klub sa ozbiljnim ambicijama i pobeda protiv nas im je važna. Iako smo napravili veliku bodovnu razliku činjenica je da smo tek pri kraju prvog dela prvenstva i da nema opuštanja. Sjajnu su vođeni od strane Ranka Popovića. Kod njega prepoznajem dosta toga iz Japana i pogotovu Austrije, jer smo imali prijateljske utakmice sa Šturmom iz Graca koji je vodio sa velikim Ivicom Osimom. Prepoznatljiv je po intenzitetu i direktnoj igri, deluje da je rasteretio igrače i od njih uspeva da izvuče maksimum. Ekipa se navikava na njega i dobro igraju,  što se naročito videlo u poslednje dve utakmice, kao i na onoj protiv Javora koji su uspeli da dobiju iz zaustavnog vremena. Ozbiljan su tim i uz Čukarički, Voždovac i Novi Pazar najveći su nam konkurenti za mesto u Evropi sledeće godine. U narednim utakmicama će se videti kako ćemo se adaptirati i podneti pet primljenih golova. Nadam se da ćemo uspeti da izvučemo dodatni impuls i da dobro odgovorimo na predstojeći važan vojvođanski derbi. Koliko god bilo teško posle ovakvog poraza, upravo sada pozivam  navijače i sve koji vole klub da dođu i podrže igrače. Potrebno je da u ovom trenutku dobiju dodatni motiv da budu na najvišem mogućem nivou. Svakako ćemo pokušati da se nametnemo i da idemo na pobedu. Jasno nam je da  protivnik želi poziciju na kojoj smo mi sada, ali merićemo se i takmičiti pa će se videti ko je bolji.’’

Meč 15. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između TSC-a i Vojvodine igra se u nedelju 12. novembra 2023. godine, sa početkom u 19:30 časova.

FOTO: FK TSC