Derbi meč 3.kola Super lige Srbije igra se u nedelju na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde domaća Crvena zvezda dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dva izuzetno kvalitetna i ambiciozna tima, a biće zanimljivo videti i kako će naporan meč sa Spartom u evropskim kvalifikacijama uticati na igru crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde je na startu sezone imala maksimalan učinak savladavši prvo na svom terenu niški Radnički rezultatom 3:0(1:0), a zatim i ekipu Rada na Banjici rezultatom 0:2(0:1).’’Brđani’’ su u prvom kolu poraženi od ekipe Vojvodine na gostovanju u Novom Sadu rezultatom 1:0(0:0), da bi potom na svom terenu zabeležili pobedu u duelu sa ekipom Napretka rezultatom 2:0(0:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala čak četiri međusobna susreta, dva u šampionatu i dva u okviru Kupa Srbije. Prvi meč odigran je tokom jesenje polusezone na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a crveno-beli su slavili rezultatom 3:1(0:0). Strelci za domaći tim bili su Lukas Piasentin (autogol), Predrag Sikimić i Ugo Vijeira, dok je jedini pogodak za goste postigao Lukas Piasentin. Drugi meč odigran je na Banovom brdu, a crveno-beli su ovoga puta nakon velike borbe slavili rezultatom 3:4(1:2). Strelci za domaći tim bili su Ognjen Ožegović (penal), Asmir Kajević i Aleksandar Jevtić, dok su pobedu gostima doneli Ričmond Boaći (dva pogotka), Aleksandar Luković (penal) i Dušan Anđelković. Treći susret odigran je u polufinalu Kupa Srbije, a Crvena zvezda je slavila na Banovom brdu rezultatom 1:4(1:4). Strelav jedinog pogotka za ’’brđane’’ bio je tom prilikom Saša Jovanović, dok su strelci za crveno-bele bili demjan Le Talek, Ričmond Boaći (dva pogotka) i Đorđe Đurić (autogol). Četvrti meč odigran je takođe u polufinalu Kupa Srbije, ovoga puta na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a ’’brđani’’ su slavili rezultatom 1:2(0:1). Strelac jedinog pogotka za crveno-bele bio je Ričmond Boaći (penal), dok su gosti do pobede stigli pogotcima Ognjena Ožegovića i Nemanje Milića (autogol). Ako posmatramo rezultate prethodnih 39 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) crveno-beli su bili mnogo uspešniji sa 29 pobeda, uz 3 remija i 7 poraza. Ipak, treba reći da su od poslednja pet gostovanja ’’brđani’’ dva rešili u svoju korist i jednom izborili remi.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini u ovaj meč ulaze umorni od evropskih kvalifikacija, ali i sa puno samopouzdanja zbog fantastičnih partija koje su prikazali. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da od svojih igrača očekuje da pokažu karakter i veličinu:

’’Očekuje nas jedna teška utakmica, kao i sve utakmice do sada. Igramo protiv jako ozbiljne ekipe koja je u vrhu srpskog fudbala. Oni zaslužuju veliko poštovanje, pa ćemo se adekvatno spremiti za tu utakmicu. Hoću da vidim karakter kod svojih igrača. U ovom trenutku se pokazuje koliki si igrač. Nije to pitanje umora fizičkog, koliko je psihički ambijent bitan. Hoću da vidim kako će igrači reagovati, jer to pokazuje koliko ste veliki.’’

On se potom osvrnuo i na činjenicu da crveno-bele čeka veliki broj teških utakmica u kratkom periodu istakavši da na raspolaganju ima veliki broj igrača koji su spremni i motivisani:

’’Mi imamo stvarno jako veliki fond igrača i svi su u trenažnom procesu i ja računam na sve njih. U svakom slučaju mnogo toga zavisi od današnjeg treninga. Raduje me da svi vredno rade i da su veliki profesionalci, imaju veliki motiv i veliku želju. O sastavu ćemo videti. Možda i neće biti promena.’’

Trener Milojević je tri godine sa puno uspeha predvodio ’’brđane’’, a ovo će biti prvi meč u kome će biti na suprotnoj strani. On je istakao da u ovom trenutku razmišlja isključivo o svom timu i predstojećoj utakmici:

’’Ne znam ni kako ću se ponašati, ali razmišljam samo o mom timu. Moram da priznam da smo u te tri godine imali mnogo energije i emocija. To je kulminiralo osvajanjem Kupa Srbije i treba zahvaliti predsedniku Čukaričkog za sve što je učinio za klub i za mene, ali i direktoru i svima tamo. Ali, mi smo profesionalci, život teče dalje, to je iza nas. Čukarički ima svoj put. Razmišljamo samo o toj utakmici, znamo koji su nam ciljevi.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru gostiju ističu da je Crvena zvezda favorit, ali da nemaju razloga za strah. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da njegov tim ide na stadion ’’Rajko Mitić’’ da se nadigrava i da se nikako neće unapred predavati:

’’Mi ćemo dati sve od sebe. Zvezda je favorit, igra fenomenalno u Evropi i ima najveći fond kvalitetnih igrača. Ima dva tima koja može da rotira i uz Partizan najbolji su u ligi. Zvezda ima dobre igrače na svim pozicijama i biće teška utakmica na Marakani, ali jednostavno nemamo razloga nijednog trenutka da se plašimo. Ne pradajemo se unapred, idemo da se nadigravamo, da se pokažemo u što boljem svetlu, i naravno, ko bude bolji neka pobedi.’’

On je potom istakao da će njegova ekipa uvek igrati napadački fudbal, osim u situacijama kada ih protivnik natera da se brane:

’’Branimo se samo ako je protivnik dominatan, ako nas sateraju u šesnaest metara onda ćemo se braniti. Marakana je velika i mislim da ćemo imati šta da pokažemo. Šta god da napravimo, ako ne izgubimo utakmicu, pozitivno je. Zvezda ima tim za titutlu, ali moji fudbaleri treba da budu rasterećeni, da veruju u sebe, odigraju najbolje što mogu i rezultat će doći.’’

Trener Lalatović zbog povrede neće moći da računa na Marka Docića, ali će na raspolaganju ovoga puta imati Darka Zorića koji se u potpunosti oporavio.

Ulaznice za ovu utakmicu mogu se kupiti na blagajnama stadiona ’’Rajko Mitić’’, danas u periodu od 11:00 do 16:00 časova, a na dan odigravanja susreta od 11:00 časova pa sve do njegovog početka. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 300,00 dinara, Istok – 500,00 dinara i Zapad – 600,00 dinara.

Derbi meč 3.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se sutra, u nedelju 06.avgusta 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com