Beogradski Partizan u okviru 8. kola Mozzart Bet Super lige gostuje u Pančevu gde će odmeriti snage sa ekipom Železničara.

Šef stručnog štaba crno-belih Igor Duljaj naglašava da je za njega najvažnije predstojeće gostovanje i da je zabranjeno pominjanje derbija:

’’Znamo kome preti opasnost i šta ta utakmice može da nam donese, ali uopšte ne razmišljam o meču koji sledi posle Železničara. Svima je zabranjeno da pričamo o derbiju. I nama u stručnom štabu i igračima. l ne daj Bože da se neko povredi u petak, jer nema kalkulacija. Moguće da će biti promena u ekipi, meni je najvažnija utakmica u petak, zato ću izvesti najbolji tim za koji procenim da može da osvoji tri boda. Moramo još da se uverimo u kakvom su stanju Baždar, Belić i Nikolić, žalili su se na lakše povrede. Svi debitanti imaju naglašen motiv protiv najjačih ekipa, kojima pripada Partizan. Nema Železničar šta da izgubi, ali ima nekoliko fudbalera koji su bili kod nas i njihov motiv je legitiman. Tu je Jevgen Pavlov s kojim sam imao priliku da igram u Sevastopolju. Domaćin ima i odličnog trenera Aleksandra Lintu, tu je prednost Želje, jer će odlično pripremiti meč. Uz to, igra se na novoj podlozi, veštačkoj travi, drugačijoj nego na stadionu Voždovca, tu vidim potencijalni problem. Tim pokazuje da može da se vraća iz mrtvih. Voleo bih da je drugačije, međutim, tim nijednog trenutka nije pokazivao paniku li strah, već želju. Razumljivo, nećemo moći uvek da postižemo golove u poslednjim trenucima, biće teško da se vratimo protiv nekih drugih timova. Timovi koji dominiraju će uvek imati problem, ako protivnik oduzme loptu da razvije kontru. Tako je Radnik analizirao nas, dao nam golove na identičan način, radimo na tome, samo je teško da baš sve bude pod konac. Osećaju Grobari da delujemo kao tim, i kad smo gubili po 0:2 nisu uputili nijednu ružnu reč, podržali su nas. Čak ovoga puta nema razloga da pozivam navijače, znam da će ih biti dosta, samo ne znam kako će se svi smestiti, jer s one strane Dunava imamo veliki broj pristalica. Veliki deo zasluga što se ekipa vraća iz minusa ide na njihovu adresu. Nemam problem da kažem da igramo na gol više, Partizan teži da bude dominantan, stvara prilike, nije lako šutnuti u pravcu gola više od 20 puta.’’

Meč 8. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Železničara i Partizana igra se u petak 22. septembra 2023. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Partizan