Najbolji igrač 1.kola Super lige Srbije u sezoni 2017/18 prema izboru redakcije je Slavoljub Srnić, strelac dva pogotka za Crvenu zvezdu u pobedi nad ekipom Radničkog iz Niša.

Nakon dvomesečne pauze minulog vikenda započela je nova superligaška sezona. Mečevi 1.kola nisu doneli neka značajnija iznenađenja, a ekipe koje su prethodne sezone zauzele prve tri pozicije na tabeli ostvarile su pobede i na ovosezonskoj premijeri. Derbi kola odigran je na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde je Crvena zvezda dočekala ekipu Radničkog iz Niša i odnela ubedljivu pobedu rezultatom 3:0(1:0). Najzaslužniji za ovaj trijumf svakako je Slavoljub Srnić koji je pružio sjajnu partiju i postigao dva pogotka. Podjednako dobro obavio je i defanzivne i ofanzivne zadatke, pokazao izuzetnu upornost i snalažljivost, a vešto je iskoristio svaku priliku koja mu se ukazala da ugrozi gol rivala. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg igrača premijernog kola šampionata.

Domaći tim je od starta utakmice stvarao odlične šanse, ali falilo je koncentracije i sreće u završnici akcija. Nakon dve izuzetne prilike koje je propustio Aleksandar Pešić je treću uspeo da pretvori u pogodak, prvi u crveno-belom dresu. Igrao se 40.minut kada je na ovom susretu odlični Luka Adžić prvario svoje čuvare i golmana gostiju i sa leve strane više nego precizno asistirao Pešiću koji je sa nekih šest metara pogodio mrežu Nišlija. Drugo poluvreme donelo je još dva pogotka, a proteklo je u znaku sjajnog Slavoljuba Srnića. Igrao se 57.minut kada je Marko Tomić neoprezno pokušao da vrati loptu do golmana gostiju Bojana Braća kome se sa leđa prikrao Srnić i precizno poslao loptu iza njegovih leđa. Isti igrač postavio je u 87.minutu i konačan rezultat ove utakmice. Nakon prodora po levoj strani i ulaska u šesnaesterac precizno je gađao suprotan ugao, a lopta je udarila u stativu i završila u mreži Nišlija.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Slavoljub Srnić (25) je rođen u Šapcu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama FK Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao za Sopot i Čukarički, a sa Banovog brda se među crveno-bele vratio pre dve godine. Tokom prethodne sezone je u svim takmičenjima zabeležio 33 nastupa i postigao tri pogotka, dok je na startu nove sezone već zabeležio pet nastupa i četiri pogotka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21) sa osam nastupa i dva postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: