Meč koji otvara 1.kolo nove superligaške sezone 2017/18 igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje beogradski Čukarički. Biće to duel timova koji i u ovu sezonu ulaze sa ’’evropskim’’ ambicijama, a biće zanimljivo videti u kakvoj formi dočekuju start šampionata.

Ekipa Vojvodine je prethodnu sezonu završila na 3.mestu, dok su ’’brđani’’ imali nešto slabiju sezonu koju su završili na razočaravajućem 9.mestu na tabeli. Dva tima su u tom periodu odigrala dva susreta, a oba su Novosađani rešili u svoju korist. Prvi je odigran u Beogradu, a završen je rezultatom 1:3(0:1). Strelac za ekipu Čukaričkog je tom prilikom bio Igor Matić (penal), dok su strelci za ’’lale’’ bili Aleksandar Paločević (2) i Filip Malbašić. Drugi meč odigran je u Novom Sadu i završen je rezultatom 2:0(1:0). Strelci za novosadski tim su bili Nikola Trujić i Filip Malbašić.

Novosađani u ovaj meč ulaze sa određenim problemima, ali i ističu da to neće umanjiti ambicije i samopouzdanje. O tome je na redovnoj konferenciji za medije govorio i novi šef stručnog štaba Nenad Vanić koji je istakao da izuzetno poštuje ekipu Čukaričkog, ali da uloga favorita pred susret sa ovim timom ipak pripada njegovom timu:

’’Posle kraćeg perioda mog rada sa ekipom smatram da ćemo spremni ući u ovo prvenstvo. Bez obzira na ime protivnika Vojvodina na svom terenu uvek mora ići na pobedu. Imam dosta zajedničkih treninga sa ekipom i nadam se da smo uspeli da se povratimo posle ispadanja iz Evrope, odnosno da će se to videti već na sutrašnjoj utakmici. Osim Cebare i Vujanovića, koji još uvek nisu registrovani, odnosno Bubala koji je na poštedi, svi ostali igrači su spremni i u konkurenciji za sastav, što je dosta bitno, posebno uzimajući u vidu da u prvom kolu uvek postoji određena doza neizvesnosti u vezi sa snagom svake ekipe.’’

On se potom osvrnuo i na večerašnjeg protivnika istakavši da je reč o organizovanom klubu i da gaji veliko poštovanje prema njima:

’’Poslednjih godina Čukarički deluje kao dosta organizovana ekipa, a i organizovan klub. Doveli su mnogo novih igrača i imamo veliko poštovanje prema njima, ali verujemo u sebe i, s obzirom na ime kluba, tradiciju i dosadašnje susrete između dva tima, smatram da je uloga favorita ipak na našoj strani. Nadam se da će publika doći u što većem broju da podrži ovu ekipu koja je dosta izmenjena u odnosu na prošlu sezonu, pa nam je zaista potrebna maksimalna podrška.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno respekta prma protivniku, a bez velikih obećanja. Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović istakao je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret da su Novosađani favoriti i da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu protiv ekipe koja je dosta ranije započela takmičarsku sezonu nastupima u Evropi:

’’Nama će to biti prva zvanična utakmica ove sezone, a oni su već odigrali dve u Evropi. To im je prednost, kao i domaći teren gde su oni uvek uspešni, igraju kvalitetno i dobro. Naravno, tu su i njihovi navijači, a cilj im je Evropa. Favoriti su u ovom meču.’’

Neminovno je bilo da se mladi trener osvrne i na izuzetno uspešan period na klupi današnjeg rivala:

’’Uspeli smo da stignemo do četvrtog kruga i bili na pola koraka do grupne faze Lige Evrope, a na Karađorđu nisam izgubio nijednu utakmicu 13 meseci.’’

Trener Lalatović je takođe istakao da je odlazak Nemanje Radonjića poremetio ekipu i postavku igre koja je uigravana tokom minulih priprema, pa će uoči susreta sa Vojvodinom morati da dođe do velikih pomeranja u postavi:

’’Uigrali smo se na pripremama, a sad pred prvu takmičarsku utakmicu menjamo tri pozicije. Nismo taj tim uigravali. Što se tiče povređenih igrača još uvek mi nisu na raspolaganju Marko Docić i Darko Zorić.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti po cenama od 200,00 dinara za zapadnu tribinu i 100,00 dinara za istočnu i severnu trbinu.vu utakmicu prodavaće se po cenama od 200 (zapad) i 100 dinara (istok i sever). Na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine) prodavaće se ulaznice za zapadnu i istočnu tribinu, dok će se ulaznice za severnu prodavati u prostorijama navijačke grupe ’’Firma’’ na severnoj tribini stadiona. Za ulazak na stadion ulaznice će morati da imaju i deca svih uzrasta. Blagajne će biti otvorene na dan odigravanja utakmice, najkasnije sat vremena pre njenog početka. Svi vlasnici sezonskih ulaznica od prošle sezone sa tim ulaznicama će moći besplatno da prisustvuju ovom meču.

Meč 1.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Čukaričkog igra se danas, u petak 21.jula 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.