Derbi meč 37. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Bačkoj Topoli gde domaći TSC dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Ako sudimo prema prethodna dva duela ovih timova, nema sumnje da nas čeka još jedna fantastična utakmica.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 22 pobede, uz 8 remija i 6 poraza, pa sa 74 boda na svom kontu trenutno zauzima 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Novog Pazara, a meč je završen rezultatom 1:4. Gostujući tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 16 pobeda, uz 14 remija i 6 poraza, pa sa 62 boda na svom kontu trenutno zauzima 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Partizana, a meč je završen rezultatom 2:2.

Dva tima su već odigrala dva međusobna susreta tokom aktuelne sezone, a uspešniji su bili igrači iz Bačke Topole. Prvi meč odigran je tokom jesenje polusezone u Novom Sadu, a meč je završen pobedom ekipe TSC-a rezultatom 1:2 (1:2). Poveo je domaći tim preko Nikole Čumića u 28. minutu, a gosti su preokrenuli golovima Luke Ilića u 32. i 44. minutu susreta. Drugi meč odigran je ovog proleća u Bačkoj Topoli, a završen je podelom bodova nakon rezultata 1:1 (1:0). Poveo je domaći tim pogotkom Petra Ratkova u 18. minutu, a izjednačenje je sa ’’bele tačke’’ Novosađanima doneo Uroš Nikolić u 90. minutu susreta.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić strahuje da predstojeći duel može pokvariti pripremljeno slavlje, ali smatra da je i bez toga uspeh ogroman:

’’Nakon ovakvog uspeha svi su srećni, ali predstojeća utakmica može mnogo toga da pomuti. Predsednik organizuje slavlje, tu su konfete i vatromet, hrana i piće i sve je spremno za proslavu, ali strahujem da to u ovom poslednjem koraku ne pokvarimo. Iako nam svi već čestitaju i vide nas u kvalifikaciji za Ligu šampiona, ovo je utakmica kao i svaka druga u kojoj nam pobeda nije zagarantovana. Ipak, i bez obzira na sve, naš poduhvat jeste veliki i ništa ga ne može umanjiti. Činjenica je da smo ove sezoni bolji od Vojvodine, bolje smo plasirani i imamo više bodova, ali u slučaju neuspeha publika i navijači će reći da ja nisam dobro spremio utakmicu ili da su igrači podlegli pritisku i svi će nas ocenjivati po ovom duelu i to je normalno. Što se mene tiče, igrači su dokazali kvalitet i obezbedili grupnu fazu evropskog takmičenja, tako da im ne treba dodatni motiv da pokažu da su kvalitetniji od protivnika. Nećemo ništa epohalno menjati i teško da bi nam to dalo rezultate na duže staze. Tokom cele sezone se videlo da su igrači motivisani i spremni, a na meni je sada da ih usmerim na fudbalske stvari, da ne razmišljaju o slavlju. Svestan sam da na utakmici u nedelju možemo mnogo da izgubimo, a malo toga da dobijemo, moramo da se fokusiramo na igru dobrim intenzitetom, da budemo sigurni, da napadamo i da radimo sve što smo radili cele sezone, zahvaljujući čemu smo i došli u poziciju u kojoj smo sada.  Koliko  je ovaj uspeh kluba značajan videće se tek u godinama pred nama.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Radoslav Batak najavljuje da će njegov tim u ovaj derbi ući kao i u sve ostale duele od kada je na klupi, sa željom da ostvari trijumf:

’’Pred nama je poslednja utakmica u ovoj sezoni, a pred svaku utakmicu smo imali slične razgovore i stavove. Pred poslednji meč na našem stadionu sa Partizanom rekao sam da ćemo dati sve od sebe i to smo pokazali na terenu, sa jednom atraktivnom igrom i dva postignuta gola. Bio je to pravi derbi, a sa istom željom i motivacijom idemo i u nedelju protiv TSC-a. Hoćemo da to bude pravi vojvođanski derbi i da pružimo dobru partiju kakve smo pružali tokom cele sezone i u plej-ofu. Nadam se lepoj igri i povoljnom rezultatu. TSC je organizovan i ozbiljan klub. Prošle sezone u poslednjem kolu su izgubili šansu za Evropu, kada je Vojvodina izvukla benefit iz toga. Pokazali su se tada kao organizovan klub, ostavili su trenera, verovali u njega i sa razlogom su tu gde jesu i bore se za drugo mesto. Kako će oni ući u meč i kakvu će pripremu imati, to je do njih, ali očekujem da se mi pokažemo u dobrom svetlu i da igramo na rezultat. Od prvog dana igrači su dobili imperativ od ovog kluba da nešto ’’moraju’’. Neke svoje zahteve smo ispunili. Prošle sezone je u meču protiv TSC-a u poslednjem kolu bio prošaran sastav i tada su šansu iskoristili igrači koji nisu imali veću minutažu. Mislim da ćemo da shvatimo ovu utakmicu kao i svaku drugu. Ne možemo ovu da shvatimo na jedan, a onda za dva meseca neku drugu na drugačiji način. Jednostavno mora da postoji neki kontinuitet. Svaka utakmica mora da ima dozu pritiska, rezultata, a to je ono što nosi i veličina Vojvodine. Profesionalni sport ne može da se zamisli bez pritiska. Računamo na sve igrače na koje smo računali i u prošlom kolu. Takođe, priključićemo omladince Kovačeva i Bukinca koji treniraju sa nama, jer je Milosavljević povređen, a Busnić suspendovan zbog žutih kartona. I Bjeković se vratio, poslednju nedelju trenira sa sto odsto mogućnosti i moći ćemo da računamo i na njega. Minutaža igrača zavisiće od rezultata.’’

Derbi susret 37. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između TSC-a i Vojvodine igra se u nedelju 28. maja 2023. godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK TSC