Prvotimac TSC-a će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Nešto se, očigledno, ispravno radi u Bačkoj Topoli. Ne govori samo to istorijski rezultat TSC-a, koji će, velike su šanse, završiti sezonu kao drugi na tabeli Mozzart Bet Super lige i zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nego, jednako govori i dalekovidi potez čelnika kluba napravljen u zimskom prelaznom roku. Dok većina srpskih klubova jedva čeka prvu ozbiljniju ponudu da proda neku od svojih ’’prvih violina’’, TSC je odbio dve milionske ponude iz Belgije i Italije za Petra Ratkova. Iako mladi napadač u tom momentu, tokom jeseni, nije izgledao široj masi kao špic koji bi mogao da ’’iznese’’ Topolčane do Evrope.

Zato za procenu čelnika – kapa dole. A, na to poverenje Ratkov je odgovorio – eksplozijom. Tokom prolećne polusezone postigao je devet golova, našao se u vrhu liste strelaca, a rešetao je kada je bilo najpotrebnije, kada je TSC ’’grebao’’ da sačuva drugo mesto.

Poslednja ’’mina’’ za Topolčane bila je Novi Pazar. Tim koji je jedini u Srbiji dva puta pobedio TSC ove sezone. Ipak, sastav Žarka Lazetića je protutnjao preko stadiona kraj Jošanice kao kaznena ekspedicija – 4:0. Nemanja Petrović je načeo domaćina, a Petar Ratkov ga je sa dva efektna gola dotukao i doveo tamnoplave na pola koraka od kvalifikacija za Ligu šampiona.

Samo bod će u poslednjem kolu biti dovoljan TSC-u da postane vicešampion. U velikoj meri zahvaljujući golobradom Ratkovu. Za kojeg nove milionske ponude već stižu u Bačku Topolu.

Izvor: Mozzart Sport