Prvotimac Radničkog iz Niša će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Čudnovata je sezona za niškim Radničkim. Počela je nastupom u Evropi, a završava se grčevitom borbom za opstanak.

Prodefilovalo je preko Čaira „more“ igrača za ovih nešto manje od godinu dana, menjali su se i treneri, a jedna od retkih konstanti je – Aleksandar Pejović. Koji je stigao da u međuvremenu ponese i kapitensku traku niškog kluba.

Kada je dogorelo do nokata, kada je voda došla do grla i pretila da povuče Radnički sa sobom u velike talase, Pejović je istupio. Utakmica protiv Javora bila je „biti il’ ne biti“ za Nišlije, sve osim pobede bi ih gurnulo u dramatičnih 180 minuta sezone.

Ali, kada je bilo najpotrebnije, kapiten je, što bi se reklo, preuzeo odgovornost. Majstor za penale ni ovog puta nije omanuo, sa bele tačke je doneo Radničkom vođstvo od 1:0, da bi kasnije asistirao Belakoviću za novu prednost domaćih (2:1).

Nije sve samo u tom golu i asistenciji, Aleksandar Pejović je dominirao terenom i po drugim statističkim parametrima: imao je sedam centaršuteva, pet oduzetih lopti, 96 pasova sa preciznošću od 83 odsto. Za jednu tako napetu utakmicu, u kojoj su nervi igrali od početka do kraja, jer i Javor uporno odbijao da se preda, to su sasvim dobre brojke. Na koncu, indeks od 246 je najbolji koji je Pejović ostvario od početka sezone u Mozzart Bet Super ligi.

Izvor: Mozzart Sport