Poznati su potencijalni rivali srpskih predstavnika u nastavku borbe za plasman u grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope. Pre toga neophodno je da uspešno prođu kroz 2.kolo kvalifikacija.

Preostala dva srpska predstavnika, Partizan i Crvena zvezda, vode borbu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope, a nakon današnjeg žreba u Nionu poznati su i njihovi potencijalni rivali u 3.kolu kvalifikacija. Ekipa Partizana će, ukoliko eliminiše podgoričku Budućnost, odigrati dvomeč sa grčkim šampionom Olimpijakosom, dok će Crvena zvezda, ukoliko eliminiše kazahstanski Irtiš, snage odmeriti sa ekipom češke Sparte iz Praga.

Naša dva najtrofejnija kluba su u prvim mečevima 2.kola postigla dobre rezultate, pa je izvesno da su favoriti za plasman u 3.kolo kvalifikacija, ali se čini da nisu imali mnogo sreće prilikom žreba. Jasno je da je bilo i slabijih timova u ''bubnju'', ali je i izvesno da su rivali atraktivni i da će publika imati priliku da uživa u dva prava fudbalska spektakla.

Crno-beli bi prvi meč igrali u Beogradu, 25. ili 26.jula, dok bi revanš meč igrali u Atini, 1. ili 2.jula. Crveno-beli bi takođe prvi meč igrali u Beogradu 27.jula, dok bi revanš meč igrali 3.jula u Pragu.