Derbi meč 35. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Crvene zvezde dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Pobeda u ovom susretu je mnogo značajnija za gostujući tim, ali nema sumnje da će šampionski tim crveno-belih dati sve od sebe da ostvari još jedan trijumf.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 29 pobeda i 5 remija, pa sa 92 boda na svom kontu zauzima 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Voždovca, a meč je završen rezultatom 0:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 16 pobeda, uz 13 remija i 5 poraza, pa sa 61 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Čukaričkog, a meč je završen rezultatom 1:0.

Dva tima su već odigrala dva međusobna susreta, a nešto uspešniji bili su Beograđani. Prvi meč odigran u Novom Sadu završen je pobedom Crvene zvezde rezultatom 0:2 (0:0), a strelci su bili Aleksandar Pešić u 52. minutu i Guelor Kanga (penal) u 62. minutu susreta. Drugi meč odigran u Beogradu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (1:1). Poveli su Novosađani pogotkom Uroša Kabića u 25. minutu, a brzo izjednačenje crveno-belima je doneo Aleksandar Katai pogotkom u 28. minutu susreta.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Miloš Milojević ističe da igrači i u ovaj meč ulaze sa ciljem da pobede, a da će u sastavu kao i u prethodnih nekoliko susreta biti i mlađih igrača:

’’Svakako da činjenica da još uvek nemamo poraz predstavlja dodatni motiv, ali motiv je uvek da se pobedi svaka utakmica i to se ne menja nikad, ni pred sutrašnji meč protiv Vojvodine, koja je u jednoj jako dobroj seriji. Očekujem dobru utakmicu u kojoj će uživati i navijači. Nećemo odmarati igrače, do kraja sezone imamo još pet eventualnih utakmica. Mislim da smo toliko dobro radili i trenirali da i bez treninga i odmora, možemo pet utakmica da odradimo i da igramo sa jedanaestoricom. Nikada do sada nismo igrali samo sa 11 igrača, nećemo ni sada, zadovoljni smo mladim igračima, tako da nećemo ni njih previše sputavati. Probaćemo da nađemo dobar balans, da ne bude to mladi ili stari, već da bude tim koji je kompetitivan iz respekta pre svega prema nama i činjenici da želimo pobedu, a i prema protivniku kao što je Vojvodina, koja je u vrhu tabele. Što se tiče našeg prethodnog duela, smatram da nisu igrali otvoreno, već bili veći deo utakmice ispred svog šesnaesterca i pokušavali kontrama da nas ugroze, iz jedne jesu. Mislim da je prvih 35 minuta bilo najbolje odigranih, pored utakmice protiv TSC,  ali pošto se sve bazira na rezultatu, svakako jesu odigrali dobru utakmicu i uzeli nam bod na Marakani. Očekujem ih i sutra, agresivne, dobre nakon izgubljene lopte, da budi direktni, imaju igrače koji su veoma direktni u napadu, tako da mislim da niti mi njih možemo, niti oni nas mogu da iznenade.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Radoslav Batak ističe da je cilj da iz ovog duela izađu neporaženi, a da je primarni cilj ipak plasman u finale Kupa Srbije:

’’Pred nama je derbi s Crvenom zvezdom, ekipom koja u ovoj sezoni još nije izgubila utakmicu. Vojvodina je poslednji susret na našem najvećem stadionu odigrala dobro i nije izgubila, što će i ovog puta da bude naš cilj, jer nas, već u sredu, očekuje polufinale Kupa Srbije, a nakon toga i prvenstveni  duel s Partizanom. Moramo da budemo ekonomični i pametni, jer smo plasman u Evropu obezbedili kroz prvenstvo. Želja nam je da se plasiramo u finale Kupa i u ovom trenutku veći akcenat stavljamo na taj cilj. U fudbalu, kao i u životu, sve je moguće onoliko koliko u to veruješ. Zvezda će sigurno želeti da ostane neporažena do kraja sezone, a ako Vojvodina ponovi rezultat iz prošlog susreta, to bi bio dobar ishod pred utakmicu sa Čukaričkim u sredu. Želimo da vidimo ko je u kakvoj formi i kako se oseća. U poslednjih nekoliko slučajeva nijednu utakmicu nije počeo isti sastav. Na to utiče više faktora i tako će biti i ovog puta. Igrački kadar čine 22-23 igrača i svaki od njih je važan. Maksimalno smo fokusirani na duel koji nam sledi i moraćemo da u njemu budemo disciplinovani. Uroš Nikolić je dobio crveni karton, mislili smo da će dobiti dve utakmice suspenzije, tako da razmišljamo i o potencijalnim kartonima i o tome kako ćemo da pravimo izmene. Nemamo ozbiljnijih povreda. Jovan Milošević se vratio nakon povrede koju je zaradio u Nišu, a imamo nekolicinu ’’rovitih’’ momaka, pa ćemo tek nakon poslednjeg treninga videti u kojoj postavi ćemo da istrčimo na teren u Beogradu.’’

Derbi susret 35. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine igra se u subotu 13. maja 2023. godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda