Derbi meč 34. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to važan duel za oba tima u borbi za što bolji plasman na kraju uspešne sezone.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 20 pobeda, uz 5 remija i 8 poraza, pa sa 65 bodova na svom kontu trenutno zauzima 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a meč je završen rezultatom 4:0. Gostujući tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 16 pobeda, uz 13 remija i 4 poraza, pa sa 61 bodom na svom kontu trenutno zauzima 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Voždovca, a meč je završen rezultatom 2:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, a oba tima zabeležila su po jednu pobedu. Prvi meč odigran u Beogradu završen je rezultatom 2:0 (2:0), a dvostruki strelac za ’’brđane’’ bio je Muhamed Badamosi u 23. i 30. minutu susreta. Drugi meč odigran u Novom Sadu završen je rezultatom 3:2 (2:0). Strelci za domaći tim bili su Dejan Zukić u 5. minutu, Uroš Nikolić u 14. minutu i Milan Lazarević u 82. minutu susreta, dok su za goste precizni bili Nemanja Tošić u 66. minutu i Radovan Pankov u 72. minutu susreta.

Prvotimac ’’brđana’’ Radovan Pankov ističe da gosti jesu u sjajnoj seriji, ali da je i njegov tim u odličnoj formi:

’’Nisam bio na Banovom brdu u prvom delu sezone, kada je Čukarički uz odličnu igru savladao Vojvodinu. Ali, jesam u Novom Sadu, tada smo izgubili sa 3:2. Počeli smo veoma loše, primili dva gola u ranoj fazi meča. To su naših najlošijih 15 minuta u drugom delu polusezone. Jasno je da tako nešto ne smemo da ponovimo u ponedeljak protiv izuzetno kvalitetne Vojvodine. Vojvodina nije izgubila u prethodnih 20 utakmica, to je podatak za poštovanje. Ali, i mi smo u dobrom ritmu, tako da očekujem zanimljivu utakmicu. Možda ne toliko lepu i kvalitetnu, s obzirom da je ovo meč koji bi mogao da bude okarakterisan i kao najvažniji u dosadašnjem toku sezone za oba tima. Jesu oni u sjajnoj seriji, ali smo i mi odlični u drugom delu sezone. Zaostajali smo za Partizanom osam, dok nam je TSC bežao četiri boda. Sada je situacija mnogo povoljnija po nas, četiri boda smo ispred Partizana, izjednačeni smo sa ekipom iz Bačke Topole. To znači da je iza nas sjajan period, posle Crvene zvezde najuspešniji smo tim prolećnog dela sezone. Dobro ih poznajem, imaju izuzetno kvalitetne pojedince, ali su jaki i kao tim. Veljka Simića poznajem 15 godina, nije mi drugar, on mi je kao brat. Ista smo generacija, igrali smo zajedno u mlađim reprezentativnim kategorijama, potom u Crvenoj zvezdi, opasan je igrač. Ali, tu su i Čumić, Uroš Nikolić, njegov prezimenjak Nemanja, da ne nabrajam dalje. Ipak, igra se na Banovom brdu i mi se nešto pitamo. Nadam se da će ishod biti kao u prvom delu sezone. Ponavljam, sada lepota igre nije toliko bitna, već se gleda samo rezultat. I tako će biti u svakom susretu do kraja sezone koja klubu može mnogo da donese. Ulazimo sa velikim ambicijama u finiš sezone, želimo da zadržimo treću poziciju, a ako se ukaže prilika i ako TSC kiksira u nekoj utakmici, da probamo i da ih prestignemo.’’

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radoslav Batak ističe da je potrebno pružiti još jednu dobru partiju i obezbediti i teoretski plasman u Evropu:

’’Napravili smo veliki korak ka plasmanu Vojvodine u Evropu, međutim, teoretski i u utakmicu u ponedeljak ulazimo sa željom da to potvrdimo i obezbedimo. Svaki meč idemo na pobedu, poštujemo svakog protivnika, posebno Čukarički koga smo u prošloj utakmici pobedili nakon pet godina. Naš cilj se zna, a to je izlazak u Evropu i teoretski sa tri ili jednim osvojenim bodom, mi bismo to i ostvarili. Još uvek nismo ispunili naš cilj i zato ćemo nastaviti da radimo naporno, da budemo bolji. Moramo i da se što bolje oporavljamo i pripremamo, jer imamo zgusnut raspored do kraja. Igramo protiv ekipa koja su u vrhu našeg fudbala, računajući i završnicu Kupa Srbije. Ovo je jedna prava prilika da se izmerimo, da vidimo gde smo i šta smo i da vidimo kakva nam je budućnost. Moramo shvatiti da se od prošlosti ne živi i da u svaku utakmicu ulazimo koncetrisani i spremni da pobedimo. Videćemo danas nakon jučerašnje utakmice kako se igrači osećaju i da ponedeljaka imamo najspremnijih prvih 11. Međutim, od prvog dana kada smo došli govorimo da je najboljih 11 čitav tim i da nam je svaki igrač bitan i da je svaki od njih učestvovao u svakom osvojenom bodu. Pritisak i dalje postoji, zašto da prekinemo niz i da izgubimo neku utakmicu. Od prvog dana kada sam ovde igračima govorim da svaki poraz shvatam lično i tako je bilo i dok sam bio igrač. Osoba sam koja ne voli da gubi ni u utakmicama koje nisu zvanične. Taj pritisak koji imamo je sportski i želimo da ostanemo do kraja takmičari. Igrači na terenu moraju da znaju naše principe i svačije obaveze i da na kraju uvek mislimo na rezultat i konačni cilj.’’

Derbi susret 34. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Čukaričkog i Vojvodine igra se u ponedeljak 08. maja 2023. godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direkta televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 2 Premium.

FOTO: FK Vojvodina