Na konferenciji za medije koja je održana u hotelu na Tari, gde se trenutno nalazi ekipa Napretka na pripremama, predstavljen je novi šef stručnog štaba Nenad Sakić.

Nenad Sakić se tom prilikom zahvalio na prisustvu velikog broja predstavnika medija i dodao:
"Velika mi je čast što se vraćam na klupu Napretka. Zahvalio bih se klubu i predsedniku Marku Miškoviću na ukazanom poverenju. Srećan sam što se posle osam godina vraćam u Napredak. Sa velikim entuzijazmom sam prihvatio poziv da dođem u Napredak. Ovaj klub je veliki klub sa tendencijom da postane najbolji u Srbiji. Čovek sam koji voli izazove i daću svoj maksimum da Napredak raste u svakom pogledu. Jako sam zahtevan, ali ono što zahtevam od sebe zahtevam i od drugih"

U budućem radu Sakiću će pomagati iskusni trener Bratislav Živković koji je predstavljen kao njegov prvi pomoćnik. Živković je tom prilikom istakao sledeće:
"Njegov poziv nisam mogao da odbijem. Sa bivšim ekipama koje sam predvodio imao sam prilike da igram protiv Napretka. Od prvog dana oseća se ta dobra energija u klubu, i malo je ovakvih klubova gde sve tako dobro funkcioniše. Nadam se da će moj dolazak doneti kvalitet i da ću pomoći Nenadu i ekipi da naprvaimo možda i bolji rezultat nego prošle godine."

Nenad Sakić je rođen u Kruševcu i svakako sa velikim ambicijam prihvata ulogu koja mu je poverena. U svojoj trenerskoj karijeri vodio je kadetsku reprezentaciju Srbije i asistirao je Siniši Mihajloviću u štručnom štabu Sampdorije i Milana kao i "A" reprezentacije Srbije.